Petak, 06 Ožujak 2015 10:16

Uz Dan grada Dan otvorenih vrata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRADSKA UPRAVA POŽEGE UVIJEK U SLUŽBI GRAĐANA -

 POŽEGA – Uz Dan grada Požege gradska uprava je odlučila otvoriti svoja vrata građanima i organizirala po prvi puta Dan otvorenih vrata u ponedjeljak 9. ožujka od 9 – 14 sati. Dan otvorenih vrata najavili su predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

IMG 5001- To će biti ubuduće standard i svake godine vrata Gradske kuće bit će otvorena za zainteresirane skupine i sve građane koji žele doći vidjeti zajedničke prostorije, da vide na koji način je organizirana gradska uprava i da se zapravo informiraju. Pripremili smo i prezentaciju cijele organizacije gradske uprave na panou. Danima otvorenih vrata želimo imati pristupačniju i otvoreniju gradsku upravu i predstavničko tijelo – istakao je Smolčić, te najavio i prezentaciju programa jamstva demokracije na koji ima za cilj prikazati otvorenost gradske uprave, a pozvao je u pomoć i medije da im u tome pomognu.

- Naša želja je da imamo jednu transparentnost u radu gradske uprave, javnost  i mogućnost pristupa informacija svima koji žele. Ujedno je težnja da se standardi rada gradske uprave iz svakog novog susreta s ljudima koji dolaze u Gradsku kuću podignu i da taj odnos bude što kvalitetniji, bilo da se radi o građanima ili udrugama civilnog društva. Da bi postigli još bolju suradnju te da bi sami građani znali i imali dovoljno informacija o radu gradske uprave, upravo Dani otvorenih vrata kada će se oni moći upoznati s radom odjela gradske uprave dovest će do realizacije i ocjene bolje transparentnosti grada Požege, pristupa informacijama – rekao je gradonačelnik Neferović, istakavši da se već prijavio veći broj grupa učenika koji će posjetiti gradsku upravu ovih dana.

Tekst/Foto: Vladimir Protić