Subota, 24 Siječanj 2015 13:45

Požežane očekuje još nekoliko rotora

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POVEĆANJE PROMETNE SIGURNOSTI

 POŽEGA - Idejnim projektom rekonstrukcije državne ceste D-38 Grad Požega dobit će još šest rotora. Njihova je izgradnja predviđana na raskrižjima Cernička ulica-Luka put, zatim Cernička ulica-Frankopanska ulica -Ulica dr. Andrije Štampara, zatim Zrinska ulica-Ulica Pavla Radića-Frankopanska ulica. 

Rotori su planirani i na raskrižju ulice Ul. Kralja Krešimira-Ulice Kralja Zvonimira, zatim Ulice Kralja Zvonimira s Osječkom ulicom te na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Industrijske.

Vrijednost radova bit će poznata nakon dovršetka glavnog projekta što se očekuje u travnju ove godine, dok se rok početka radova može očekivati nakon završetka glavnog projekta i ishođenja građevinske dozvole.

Planiranu izgradnju rotora mnogi vozači ocjenjuju dobrom jer će se na pojedinim mjestima smanjiti prometni "čepovi" i gužve koji se stvaraju posebice u jutarnjim satima kada većina ide ili se vraća s posla.

 Izgradnja novih rotora, prema riječima gradonačelnika Vedrana Neferovića dobro će doći gradu Požegi, jer će se u pojedinim ulicama ujedno rješavati i druga podzemnu infrastrukturu. Uz to bit će i novih nogostupa i biciklističkih staza. Sve će to pridonijeti i većoj prometnoj sigurnosti svih sudionika u prometu posebice đaka pješaka.

Tekst: V.Re. Foto: Vladimir Protić