Srijeda, 21 Siječanj 2015 13:41

Potpora programima 24 udruge

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

HUMANITARNO-SOCIJALNE UDRUGE ŽUPANIJE -

 POŽEGA- Na području Požeško-slavonske županije djeluju i brojne humanitarno-socijalne udruge a njih 24 za svoje će programe i aktivnosti iz proračuna županije na raspolaganju ove godine imati 170 tisuća kuna. Za interventne potpore humanitarnim događajima predviđeno je 96 tisuća kuna. Sedam udruga koristiti će maksimalne iznose od pet tisuća kuna. 

Uz udruge slijepih Požege i Pleternice po pet tisuća kuna iz proračuna županije ove godine će imati i Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Mi, Udruga invalida rada, Udruga za pomoć djeci i mladima Radost iz Pleternice, Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije te županijski Boćarski klub osoba s invaliditetom Nada.

Humanitarno-socijalne udruge za ovu godinu od županije su zatražile potporu u iznosu od 811 tisuća kuna kako bi realizirale programe ukupno vrijedne nešto više od 2 milijuna kuna.

Udruge slijepih Požege, Pleternice te gradova Pakraca i Lipika za ovu godinu imaju dosta ambiciozne projekte ukupno vrijedne oko 360 tisuća kuna. Tako Udruga slijepih grada Pleternice koja okuplja 70-ak članova s projektom „Braillovo pismo nas povezuje“ želi omogućiti sadržaje za slijepe i slabovidne osobe kako bi im pomogli pri integraciji u društvo. Za to im je nužna odgovarajuća oprema, ali i održavanje radionica podrške. Sličan projekt naslovljen „Zajedno za sve“ ima i Udruga slijepih gradova Pakraca i Lipika koja planira više raditi na nabavci suvremenijih tehnologija i adekvatne opreme poput čitača ekrana a s ciljem kvalitetnije integracije slijepih i slabovidnih osoba u zajednicu.

Svojim članovima Udruga slijepih i slabovidnih grada Požege i Požeško-slavonske županije također želi omogućiti integraciju u društvenu zajednicu i to kroz kulturu ali i sportske aktivnosti, uz korištenje opreme prilagođene slijepim i slabovidnim osobama.

Tekst: V.Re. Foto: Vanja Protić