Srijeda, 14 Siječanj 2015 10:37

Pleternica će opet biti veliko radilište

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UNATOČ TOME ŠTO ĆE PRORAČUN GRADA PLETERNICA BITI MANJI -

PLETERNICA - Proračun grada Pleternice za ovu je godinu planiran s iznosom od 22 milijuna kuna i u odnosu na zadnji rebalans prošle godine, manji je za 20-ak posto. Pa iako imaju mnoge projekte ukupno vrijedne 300 milijuna kuna u proračun su, uvršteni samo oni projekti za koje se očekuje da će biti raspisani natječaji i koji će biti realizirani.

Najveći je problem prema riječima gradonačelnice grada Pleternice Antonije Jozić, što tijekom prošle godine jedinice lokalne samouprave nisu imale priliku prijaviti svoje projekte na natječaje jer ih nije bilo.Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice

- Naš je izvorni proračun vrlo mali tek između pet i sedam milijuna kuna i zato su nam važni natječaji kako bi naše projekte mogli kandidirati. Planiramo krenuti s radovima na uređenju našeg Gradskog parka gdje bi ujedno radili i rekonstrukciju javne rasvjete.Tu su i ostali projekti vezani uz energetsku učinkovitost, od postavljanja solarnih panela na Gradsku knjižnicu i čitaonicu do postavljanja solarnih panela na Gradski vrtić, jer su to veliki potrošači energije - rekla je Jozić dodajući kako su u Pleternici spremni i projekti za rekonstrukciju bivše zgrade proizvodnog pogona Sloga. Taj bi objekt trebao biti suvremena srednjoškolska zgrada. Pleterničani vjeruju da će ove godine krenuti i rekonstrukcija stare kino dvorane u moderni multimedijalni centar. Zato je u proračunu za te radove osigurano po milijun kuna – rekla je gradonačelnica Jozić, no svakako se najviše očekuje od projekta aglomeracije vrijednog 126 milijuna kuna, koji bi omogućio da sva naselja u pleterničkom kraju dobiju riješenu odvodnju što je odobreni projekt.

Kako su tu i mnogi drugi projekti pred Pleterničanima je još jedna godina puna izazova, budući da samo čekaju raspisivanje natječaja, ali i povoljnije vremenske prilike kako bi mogli krenuti s ranije planiranim radovima.