Utorak, 13 Siječanj 2015 21:43

Ima mjesta i za pacijente iz susjednih županija

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PAKRAČKA BOLNICA IMA NOVI SUVREMENI ODJEL HEMODIJALIZE VRIJEDAN 1,4 MILIJUNA KUNA -

PAKRAC – Pakračka bolnica se od prošlog mjeseca može pohvaliti suvremeno uređenim novim odjelom hemodijalize. Investicija je vrijedna 1,4 milijuna kuna a novac su pola, pola osigurali bolnica i Ministarstvo zdravlja. - Odjel je uređen i opremljen po svim europskim i svjetskim standardima u IMG 6327pogledu prostora, kvalitete i vrste opreme za obavljanje hemodijalize. Smješten je na oko 400 četvornih metara, ima 13 priključnih mjesta s posebno odvojenim prostorom, sanitarnim čvorom te garderobom za hepatitis pozitivne pacijente. Prostor hemodijalize je u cijelosti klimatiziran, posjeduje elektronski upravljive krevete i fotelje, digitalne TV prijemnike te visokokvalitetni uređaj za pripremu vode u dijalizi. Najvrednije je ipak to što odjel ima stručne i kvalitetne liječnike – kazao je pomoćnik sanacijskog upravitelja Krunoslav Kelemen.

IMG 6332Inače, treba kazati da je Odjel za hemodijalizu u pakračkoj bolnici počeo s radom još u svibnju 1985. godine no, tijekom rata je, kao i cijela bolnica, bio potpuno uništen. Nastavio je raditi 1998. godine ali u skučenom i neprimjerenom prostoru. - Inspekcija ministarstva je još 2010. godine konstatirala da uvjeti za rad ne zadovoljavaju i naredili su da se u roku od šest mjeseci uredi odgovarajući prostor. Sada smo evo, to uspjeli i drago mi je zbog toga. Prostor je duplo veći od staroga i tjedno možemo na dijalizu primiti 45 pacijenata. Ovo je važno zbog oboljelih iz Novske, Daruvara i drugih mjesta iz susjednih županija koje nismo bili u mogućnosti primiti u našu bolnicu pa su na dijalizu morali ići u znatno udaljenije Sisak i Bjelovar – dodao je Kelemen.

Podsjetimo, pakračka bolnica, koja sada djeluje u sklopu Opće županijske bolnice Požega, godinu dana ranije dobila je i suvremeno uređeni hitni prijem. Slijede, kaže Krunoslav Kelemen, daljnje investicije. Bude li prema planu, tijekom ove godine prostor starog odjela hemodijalize trebao bi se adaptirati za specijalističke ambulante.