Srijeda, 31 Prosinac 2014 23:08

Požeški gradonačelnik i župan obišli dežurne u hitnim službama

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

SVE HITNE SLUŽBE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI NORMALNO RADILE  -

POŽEGA – Novogodišnja noć je protekla bez većih problema, a za to su svakako zaslužne i hitne službe koje brinu o sigurnosti i normalnom funkcioniranju, a za njih je i novogodišnja noć bila radna. Uredna je bila opskrba strujom, vodom, dežurali su i policajci, vatrogasci i hitna medicinska služba. Sve one koji rade u novogodišnjoj noći obišli su požeški gradonačelnik Vedran Neferović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te čestitali novu godinu.

IMG 0923U središtu Javne vatrogasne postrojbe grada Požege dežurni vatrogasci izvijestili su da nisu imali intervencija u novogodišnjoj noći, a uz vatrogasce nazočan je bio i zapovjednik JVP Zdenko Mautner. Tako je bilo i u DVD Požega, gdje su članovi dočekivali Novu godinu sa svojim obiteljima.

 Puno posla nije imala ni Hitna medicinska služba gdje je goste osim dežurnih ekipa, liječnika medicinskih tehničara i vozača dočekao i ravnatelj Barišić. On je istakao da požeška hitna služba ima za tri minute brži izlazak na mjesto poziva od prosjeka službi u RH.

Nikakvih problema nije bilo niti s napajanjem električnom energijom izvijestili su dežurni u Dispečerskom centru HEP-a Elektra IMG 0946Požega, koji brinu o urednosti funkcioniranja cijelog sustava i prate potrošnju električne energije na cijelom području Požeštine.

Policija osim u zgradi Policijske uprave Požeško-slavonske dežura još i u Policijskim postajama, te na terenu u patrolnim vozilima. Sve dežurne putem radio veze pozdravili su gradonačelnik Neferović i župan Tomašević, te im zaželjeli sretnu novu godinu. Policija je u novogodišnjoj noći imala nekoliko intervencija, jedno kazneno djelo krađe i otuđenja novca, prometnu nezgodu, ali i jedno samoubojstvo.

IMG 0952

- Evo ovo je druga godina kako sam na funkciji gradonačelnika i odlučili smo obići sve one službe u gradu koje moraju raditi, a zaposlenici obavljati svoj dio posla kao da je svaki i drugi dan. Ja sam im na tome zahvalan, jer evo i večeras će oni to odraditi na profesionalnoj razini. Nadam se da neće biti puno potreba za intervencijama i da ćemo u Novu godinu ući mirno – rekao je gradonačelnik Neferović.

- Moramo obići sve one koji rade koji se brinu za našu sigurnost i nedaj bože potrebe za intervencijama. Obišli smo i službu 112, a obići ćemo i Tekiju i vojarnu, dakle sve službe koje će noćas brinuti o sigurnosti i zdravlju naših stanovnika i zbog toga im ja čestitam na njihovoj profesionalnosti i besprijekornom obavljanju posla – rekao je župan Tomašević.

IMG 0959