Utorak, 30 Prosinac 2014 10:53

Za krovište Doma zdravlja u Pakracu 350 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

USPJEŠNA GODINA IZA DOMA ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

 PAKRAC – Uspješna je bila 2014. godina za Dom zdravlja Požeško-slavonske županije, kada su riješene sve obveze iz proteklih godina, a dosta se investiralo i u infrastrukturu, te posebno u IMG 0862nabavu novih vozila za sanitetski prijevoz i patronažnu službu. Posljednja investicija odnosi se na uređenje zgrade Doma zdravlja Pakrac, gdje je u uređenje krovišta uloženo oko 350 tisuća kuna, a svemu tome prethodilo je i uređenje centralnog grijanja zgrade i druga ulaganja vrijedna 300 tisuća kuna.

 - Ulažemo ravnomjerno u sve naše objekte koje imamo na cijelom području Požeško-slavonske županije od Lipika, Pakraca, preko Požege do Čaglina. Ovdje je krov bio u jednom izuzetno lošem stanju i nismo mogli više čekati, a ujedno ističem i dobru suradnju s Požeško-slavonskom županijom i gradom Pakracom. Dobro surađujemo i sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo koje je evo doniralo jedno vozilo za patronažnu službu. Pokazujemo da županija i Dom zdravlja vodi računa o svim građanima, da ulažemo ravnomjerno na cijelom području – istakao je Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja županije.

 Primopredaji završenih radova i vozila nazočili IMG 0878su i gradonačelnik Pakraca Davor Huška i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji su istakli upravo ovaj dobar i suradnički odnos županijskih ustanova i lokalne zajednice. – Nova poveznica je moderni i prijateljski pristup prema Pakracu i Lipiku kao dijelu naše županije. Čestitam ovom izvrsnom ravnatelju koji si je kao novi zadatak stavio drugačije promišljanje i upravljanje ustanovom kojoj je županija osnivač. Kada se zajednički udružimo i zajednički radimo onda nitko ne može zavaditi Pakrac i Požegu što neki i danas žele. Radimo sve u interesu naroda sa ovih prostora – istakao je župan Tomašević, koji je silom oduzimanje pakračke bolnice i pripajanje nazvao silovanjem demokracije. Ujedno je patronažnoj sestri Marijeta Nemet uručio vozilo za terenski obilazak.

Župan Alojz Tomašević predaje vozilo patronažnoj sestri Marijeta NemetBudući projekt u pakračkom Domu zdravlja svakako ide prema palijativi, te će se u praznom prostoru na prvom katu urediti ambulante za ekipe palijativne skrbi koje će raditi na području gradova Pakraca i Lipika.