Četvrtak, 18 Prosinac 2014 16:54

Dodijeljeno 150 poklon bonova za Božić

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SOCIJALNI PROGRAM GRADA POŽEGA NASTAVLJA SA BRIGOM ZA OBITELJI

 POŽEGA – Dodjelom 150 poklon bonova za socijalno ugrožene obitelji u iznosu od 300 kuna po obitelji za Božić, Socijalni program grada Požege je i ove godine brinuo za brojne potrebite i socijalno ugrožene pojedince, novorođene, obitelji, umirovljenike, članove udruga. – Grad Požega ima svoj socijalni program koji se financira iz proračuna, no nažalost veliki je broj obitelji u ovom gradu koji imaju potrebe. Današnjom podjelom bonova obiteljima želimo pomoći i olakšati božićne dane našim sugrađanima i nastojimo njihove poteškoće ublažiti. Sigurno IMG 9844da jedan veliki problem nezaposlenost u ovom gradu diktira i ovu situaciju, gdje mnogi ljudi dolaze zapravo jer nemaju izlaza. Teško je sve zadovoljiti i svima zadovoljiti dostojanstvo koje trebaju imati, ne samo u vrijeme blagdana, nego inače tijekom cijele godine. Nažalost u ovakvoj situaciji moramo biti humani i plemeniti i pomoći što više možemo – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

 Grad Požega je brojnim korisnicima pomoći plaćao režijske troškove, a uručeni su i paketi s namirnicama i svakodnevnim potrepštinama, koje su organizirali i sa Crvenim križem 80 paketa, ali i s tvrtkama, Tekija 25 paketa, Komunalac 25 paketa i Tommy 20 paketa. Za 236 obitelji osigurana su sredstva za nabavku ogrjeva koji se griju na drva, po obitelji 950 kuna. Za 111 umirovljenika koji imaju mirovinu manju od 1.200 kn isplaćuje se dodatak od 150 do 300 kuna za što je ukupno isplaćeno 259 tisuća kuna. Za 185 novorođenih beba isplaćeno je za novčani dar i prigodni poklon ukupno 265 tisuća kuna. Za tradicionalnu proslavu Valentinova za sve parove koji su obilježili 50 godina braka na više, ukupno 135 parova potrošeno je 21 tisuću kuna.

 Socijalni program brine i da 3.600 umirovljenika i osoba starijih od 65 godina ima besplatan javni prijevoz. Za ostala prava iz socijalne skrbi, jednokratne novčane pomoći, režijske troškove, smještaj djeteta u vrtić, dostava toplog obroka za starije i nemoćne u 2014. godini utrošeno je 568 tisuća kuna.