Srijeda, 10 Prosinac 2014 11:08

Stigla i dva nova vozila za sanitetski prijevoz

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

DOM ZDRAVLJA POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE INVESTIRAO 1,6 MILIJUNA KUNA

 POŽEGA – Kada sam došao na čelo ove ustanove prije nekoliko godina prosjek starosti vozila Hitne medicinske IMG 9041pomoći bio je 14,6 godina i bio je nedostatan broj vozila, a danas nabavkom ova dva nova vozila taj prosjek smo spustili na 5,9 godina i na tome nećemo stati – rekao je Darko Puljašić, direktor Doma zdravlja Požeško-slavonske županije koji je u ovo predbožićno vrijeme predstavio dva nova brza i opremljena vozila za sanitetski prijevoz vrijedna 500 tisuća kuna. – Svoj vozni park obnavljamo iz decentraliziranih sredstava županije, a slijedeće godine planiramo nabavku još jednog vozila i postizanje europskog standarda od 5 godina starosti vozila. Mi time pomažemo 74 tisuće naših sugrađana koje nažalost vozimo često i puno, od Splita, Rijeke, Zagreba, Osijeka, Slav. Broda. Ova vozila će povećati tu kvalitetu prijevoza ali i sigurnost.

Ove godine Dom zdravlja je u svojih 16 objekata IMG 9061na cijelom području županije investirao preko 1,6 milijuna kuna, a trenutno se radi na uređenju krovišta Doma zdravlja u Pakracu. Radovi su vrijedni 350 tisuća kuna i bit će gotovi do blagdana.

- Zahvaljujem se gradu Požegi, što na je prepustio ovo parkiralište, čime smo riješili problem parkiranja naših pacijenata. Policija je dolazila svakodnevno i pisali kazne, pa smo ovim parkiralištem za 42 vozila riješili problem vozila Doma zdravlja, arhiva, javnog zdravstva i katastra – istakao je ravnatelj Puljašić.
Čestitke na povećanju standarda Doma zdravlja uputio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

IMG 9066– Ovo je samo dokaz dobrog upravljanja, dobre metode dobrog gospodara. Svaka novina koja se stavi na raspolaganje je sigurnost naših građana, a ovo dokaz da županija vodi brigu za sve institucije i sve ustanove. Dom zdravlja nakon dugo godina uz dobro vođenje ravnatelja i svih djelatnika nema financijskih problema.

Dom zdravlja je četiri zgrade kroz projekte prijavio na natječaj Fonda za energetsku učinkovitost gdje se očekuju nove uštede na potrošnji energenata.