Ponedjeljak, 24 Studeni 2014 15:29

Projekti kukuruznog labirinta i muzeja u loncu dobitnici nagrade

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

SIMPLY THE BEST 2014. U POŽEŠKOJ ŽUPANIJI  -

 POŽEGA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia dodijelili su ove godine dvije nagrade Simply the best 2014. godine za dva projekta koji su nominirani od strane Turističke zajednice Požeško-slavonske županije. Nagrade su dodijeljene za kreativan razvoj turističkih proizvoda te oblikovanje i unapređenje sadržaja turističke ponude, a dobili su ih projekt Muzej u loncu i Kukuruzni labirint OPG Štefice Pilaš iz Viškovaca.

IMG 7692Dobitnicima je čestitao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević ističući da spoj tradicije i modernog načina života pokazuje da može biti uspješan. – Naša županija ima što pokazati, kroz muzej u loncu pokazala je kako su naši stari živjeli, a na taj način naše krajeve promovira diljem cijelog svijeta. Obitelj Pilaš s kukuruznim labirintom pokazala je da inovativnost i razmišljanje kako drugačije pristupiti turizmu i u dobroj vjeri i igri može napraviti dobar projekt. Dokaz je to da mladi ljudi imaju puno ideja i da svojim radom razvijaju svoje, ali i sveukupno gospodarstvo.

 Iako tek od ove godine osnovana TZ grada Pleternice prijavila se s projektom i osvojila nagradu. - Izuzetno sam ponosna na projekt OPG Pilaš koji su razvili ideju kukuruznog labirinta, a obzirom da smo prvi u tome u cijeloj Hrvatskoj, pokazali smo da se kroz takav inovativni projekt i na poljoprivrednom gospodarstvu iznaći i dodatni izvor turističkih prihoda.

IMG 7704Predstavnik obitelji Pilaš i sam iznenađen ovom nagradom istakao je da im prve godine nije bio primaran financijski prihod, no da su potaknuti i time odlučili slijedeće godine povećati površine kukuruza za potrebe labirinta, te svakako od toga napraviti još veću turističku priču.

Potaknuti projektom Muzeja u loncu požeška TZ je već odradila i jednu gastro turističku turu. - Uz klasični obilazak grada Požege ponudili smo i našim turističkim objektima tu priču jela iz lonca, tako da naši gosti mogu u nekim restoranima naručiti dio tih starih jela. Za slijedeću godinu očekujemo još novih priča muzeja u loncu – istakla je Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požege.