Utorak, 30 Rujan 2014 09:51

Kolika je aktivnost Gradskog vijeća grada Požege

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Smolčić: 35% aktivnije od prijašnjeg vijeća  -

 POŽEGA – Rezimirajući proteklu godinu dana rada novog saziva Gradskog vijeća grada Požega u kojemu je kao predsjedavajući održao čak 11 sjednica, Nino Smolčić je zaključio da je ovaj saziv znatno aktivniji od prijašnjeg i to čak 35%.

– Naglasio bih da je napravljen jedan demokratski iskorak, posebnu u sastavu stalnih radnih tijela u kojima je nekada sudjelovala samo jedna politička opcija (SDP), što donosi i veću transparentnost rada. Nije bilo niti jedne sjednice da vijećnici bez obzira na političku pripadnost nisu mogli sudjelovati u radu, postavljati pitanja, što se nekada nije moglo. Oporba je uputila tri amandmana i sva tri su praktički prihvaćena, što pokazuje i zrelost većine u vijeću da ga sasluša i prihvati – ističe Nino Smolčić, predsjednik požeškog vijeća koji je na tu temu sazvao tiskovnu konferenciju i predstavnike medija upoznao sa svim statističkim podatcima i aktivnostima pojedinih vijećnika.

 Pojedini vijećnici koji su se kandidirali za Gradsko vijeće ne dolaze na sjednice, a posebno je to izraženo kod bivšeg gradonačelnika koji nije bio nazočan na više od 70% sjednica, a vidljivo je i da svi vijećnici ne učestvuju jednako u radu, ne postavljaju pitanja, ne učestvuju u raspravama, tj. neki vijećnici su nevidljivi.

 Do kraja godine održat će se još dvije sjednice Gradskog vijeća, a Smolčić priprema i dane otvorenih vrata za građane Požege, gdje će moći zainteresirani građani prisustvovati radu Gradskog vijeća i donošenju odluka za koji postoji veći interes među građanima.