Petak, 26 Rujan 2014 13:13

Dan otvorenih vrata i pokazna vježba

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POLICIJA ZA SVOJ DAN NAJAVLJUJE MANIFESTACIJU ZA GRAĐANE NA TRGU SVETOG TROJSTVA U POŽEGI  -

 POŽEGA – Dan policije i blagdan sv. Mihovila svoga zaštitnika, Policijska uprava Požeško-slavonska obilježit će polaganjem vijenaca 30. rujna ispred spomen obilježja stradalih hrvatskih branitelja na Trgu 123. brigade, održavanjem svete mise u crkvi sv. Lovre, te manifestacijom Dani otvorenih vrata policije na Trgu sv. Trojstva u Požegi.

IMG 5445- Ove godine policija će prikazati građanima svoja vozila za očevide gdje će građani - vozači moći provjeriti i broj svojih negativnih bodova, upoznati se sa uređajima za nadzor brzine kretanja vozila, a kao posebnu atrakciju moći će koristiti simulator za prevrtanje vozila. Građani, a i učenici iz osnovnih i srednjih škola moći će iskusiti kakav je osjećaj i doživljaj u vozilu koje se prevrće uslijed izlijetanja sa prometnice. Za najmlađe, djecu iz vrtića policija je u suradnji s HAK-om pripremila preventivni program „Vidi i klikni“ u kojemu će najmlađi kroz praktični način savladati kako se kretati u prometu – najavila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

 Djelatnici kriminalističke policije prikazat će postupak pronalaženja i izuzimanja tragova na mjestu događanja, prikazati uzorke opojne droge i testove za utvrđivanje sumnjivih materija, te na koji način se uzimaju otisci prstiju. Svi će koji budu sudjelovali u tome moći će kao suvenir ponijeti uzorak svojih otisaka prstiju. Interventna jedinica policije izložit će svoju opremu i oružje, a izvest će i pokaznu vježbu, te vježbe obrane od noža, vatrenog oružja i palice.

 Na trgu će prvoškolci pokazati svoje radove koji su izrađivali u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ a najbolji radovi bit će i nagrađeni prigodnim nagradama. Pripadnici PU zagrebačke prezentirat će rad EOD robota Teodor, koji policija koristi za uzimanje, iznošenje i uklanjanje sumnjivim predmeta, minsko eksplozivnih sredstava iz stambenih i poslovnih prostora. Robot se koristi i za uništavanje takvih sredstava i za sve slučajeve kada je opasno slati pripadnike policije i protueksplozijske jedinice u nepoznate opasnosti, podmetnutih bomba, mina i sl.

 Iste prezentacije održat će se u Pakracu dan kasnije, 01. listopada u dopodnevnim satima.