Petak, 30 Svibanj 2014 11:54

Borba protiv ovisnosti – kažimo NE

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENIČKI RADOVI NA NATJEČAJU „KREATIVNI I NEOVISNI“  -

POŽEGA – Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti Požeško-slavonska županija i ZJZ raspisali su natječaj za učenike srednjih škola u likovnom, fotografskom i filmskom izričaju. Učenici pojedinci i radne grupe tako su izrađivali plakate, fotografije i jednominutne filmove na temu „Što cigarete-kocka-droga čine ljudima“, Imamo stav i govorimo NE, Što imamo od toga da kažemo NE. Natječaj je bio otvoren do 15. travnja, a povjerenstvo u sastavu dr. sc. Vesna Vlašić, Dejvid Zombori mag. psih. i Danijela Starčević, dipl. iur., izabrali su najbolje radove u kategorijama pojedinačnih i grupnih radova.
Nagradu za pojedinačni rad u kategoriji fotografija dobila je Ingrid Grgurić 3.b Katoličke gimnazije i Lorena Mandić 3.a Katoličke gimnazije. U kategoriji plakata nagrade su dobili Ivana Terman, 3.b Ekonomske škole, Ema Hiršman 3.b Katoličke gimnazije i Anja Ljevar 3. a Srednja škola Pakrac. U kategoriji jednominutnog filma Petra Knajs učenica 3.h Ekonomske škole dobila je nagradu za film „Da se mogu ko nekad vratiti na početak“.
Nagradu za grupni uradak u kategoriji fotografija dobili su učenici Katoličke gimnazije za fotografije „Vrtlog“ i „Stop“, a u kategoriji plakat grupa učenika Ekonomske škole u Požegi. – Izradili smo u sklopu preventivnog programa o drogama jedan promotivni pano o drogama. Sve smo odradili sa svojom mentoricom. Na plakatu smo predstavili savku drogu i njihove štetnosti, kao maske anonimusa i prikazali učinke droga i njihove štetnosti. pripremali smo se više od mjesec dana, a onda smo to sve na školskim satima objedinili. Naši kolege u školi su zaista bili iznenađeni kada su vidjeli koje to sve štetnosti izazivaju droge – rekla je Iva Teodorčević, koja je sa svojim kolegama Antonijom Čirko, Viktorijom Matijević, Laurom Vuić, Bernardicom Šarić i Nikolinom Tutić uz pomoć mentorice Višnje Menđel-Troha napravili nagrađeni plakat.
Učenicima, mentorima i školama priznanja i novčane nagrade uručio je požeško slavonski župan Alojz Tomašević. – Natjecanje je nešto gdje se mladi čovjek samo potvrđuje a i dobro je dobiti pohvalu i društvenu nagradu. Čestitam što ste pronašli volje, energije i hrabrosti pokazati da znadete kako se možete boriti protiv ovisnosti. Odbacite drogu bilo koje vrste kao stil života. Zdrav život, prijateljstvo, ljubav, druženje a borimo se protiv droga – istakao je župan Tomašević, uručujući nagrade.