Srijeda, 28 Svibanj 2014 12:55

16. godina Veleučilišta u Požegi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PREDAVANJA, SPORTSKI SUSRETI, NAJBOLJA STUDENTSKA VINA I ZABAVA -

POŽEGA – Veleučilište u Požegi obilježilo je svoj dan i proslavilo 16. rođendan nizom događanja. Sve je započelo sportskim susretima i poznatom „Vupijadom“, a nastavilo se s predavanjima za građane i studente. „Konoplja se vraća na naša polja“ je predavanje prof. dr. sc. Milana Pospišila s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, „Poslovanje – od ideje do infrastrukture“ mr. sc. Vladimira Ergovića iz IBM-a, te „Crna vina Veleučilišta u Požegi“ mr. sc. Josipa Mesića pročelnika Poljoprivrednog odjela VUP.
- Moramo biti ponosni na ovih 16 godina Veleučilišta u Požegi, a moram istaći da smo među vodećim veleučilištima u Hrvatskoj. To će dokazati i nove dopusnice koje planiramo dobiti nakon reakreditacije. Ovih naših pet studija, a posebno naš kultni Studij vinogradarstva, vinarstva i voćarstva su ono što nas ističe od ostalih. U svakom slučaju u ovih 16 godina postojanja smo puno učinili i namjeravamo i dalje unapređivati kompletnu infrastrukturu i otvarati nove stručne i specijalističke studije – rekao je v.d. dekana. dr. sc. Dinko Zima.
Drugi dio proslave održavao se na objektu Klijeti i spremištu vina u vinogradima Veleučilišta u Podgorju gdje su održane radionice i kušanja vina, te proglašenje najboljih studentskih vina. U studentskom Caffe 2. navečer je organizirana zabava za studente uz glazbu.