Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014 14:28

Sedam studenata dobilo godišnje stipendije

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEŠKO VELEUČILIŠTE DODIJELILO STIPENDIJE ZA IZVRSNE STUDENTE  -

POŽEGA – Odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta stipendije koje je do sada izvrsnim studentima dodjeljivalo ministarstvo prenesene su na pojedina Veleučilišta. Veleučilište u Požegi donijelo je odluku o dodjeli sedam stipendija.
- Evo danas potpisujemo ugovore sa izvrsnim studentima o dodjeli državnih stipendija, koje u iznosu od 64 tisuća kuna pokriva Ministarstvo a ostali dio financira Veleučilišta u Požegi. Iznos pojedine stipendije iznosi 10 tisuća kuna. To su izvrsni studenti, imali smo ih 27 prijavljenih, njih 17 je udovoljilo kriterijima natječaja, a njih 7 je dobilo stipendiju. Sa svakog studija po jedan student i dvoje sa najboljim prosjekom ocjena - rekla je Katarina Štavlić, v.d. prodekanica za nastavu požeškog Veleučilišta.
Ugovor sa studentima potpisao je v.d. dekana dr. sc. Dinko Zima, a iznos stipendija studenti će dobiti u tri obroka do kraja ove školske godine. Stipendije su dobili Valentina Velikanović, Bernard Šakota, Maja Bradarić, Ines Gatjal, Kristina Fabek, Marijan Crnjac i Nikolina Laborec.
- Ova stipendija prije svega mi znači priznanjem za moj rad i ocjene na studiju, a svakako i financijsku pomoć za dalje studiranje. Želim po završetku studija ostati u Požegi i zaposliti se u struci - rekla je Bernarda Šakota iz Požege, studentica treće godine Studija računovodstva.
Priznanje prije svega za njihov rad i isticanje spomenula je i Valentina Velikanović iz Trnjana kraj Slav. Broda, studentica Studija prehrambene tehnologije i Marijan Crnjac koji pohađa Studij vinogradarstva, vinarstva i voćarstva. – Ova stipendija znači mi nagradu za trud i rad koji sam do sada stekao kao i saznanje na školovanju. Nije bilo baš preteško, jer se meni ovaj studij svidio, to me zanima i time se želim dalje baviti u Požegi. Želim ostati u Požegi, osnovati obitelj i zauvijek tu biti.