Ispiši ovu stranicu
Petak, 16 Svibanj 2014 10:15

Zatvorene prometnice na području županije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Zbog obilnih padalina i porasta vodostaja izlilo se nekoliko rijeka i potoka zbog čega su na području Požeško-slavonske županije zatvorene za promet neke od državnih, županijskih i lokalnih cesta. Kako saznajemo iz priopćenja PU Požeško-slavonske radi se o sljedećim prometnicama:
-    Državna cesta D-38 na relaciji Požega-Pakrac u blizini mjesta Orljavac, u Požegi u ulici Šokačkoj (preventivno između ulica Osječke i Industrijske) i u Industrijskoj ulici te u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog;
-    Državna cesta D-51 na relaciji Požega-Gradište kod skretanja za mjesto Bjeliševac;
-    Državna cesta D-47 na relaciji Dobrovac-Novska u blizini naselja Jagma;
-    Županijska cesta Ž-4030 na relaciji Kutjevo-Orahovica u gradu Kutjevu ulica M. Messnera i na relaciji Pleternica-Ferovac u naselju Gradac;
-    Županijska cesta Ž-4116 na relaciji Kuzmica-Jakšić  južno od naselja Kuzmica;
-    Županijska cesta Ž-4113 na relaciji Sloboština-Pasikovci;
-    Lokalna cesta L-41045 između naselja Latinovac i Poreč;
-    Lokalna cesta L-41022 između naselja Jaguplije i Skenderovci;
-    Lokalna cesta L-41055 između naselja Poloje-Bučje;
-    Lokalna cesta L-33073 između naselja Brezine-Janja Lipa;
-    Lokalna cesta između naselja Knežci-Veliki Bilač;
-    u gradu Lipiku Jadranska ulica.

Zatvorene ceste obilježene su postavljenom prometnom signalizacijom ili prometom upravljaju policijski službenici te se promet odvija obilaznim pravcima.    
-Također sinoć, oko 23 sata u Lipiku, zbog obilne kiše porastao je vodostaj i izlila se rijeka Pakra te poplavila ulice I. Mažuranića, I. Gundulića, I. Meštrovića, Čakovečku i Jadransku. Voda je ulazila u dvorišta, podrume i kuće i zbog opasnosti za stanovnike evakuirano je pedesetak osoba. Također je u Pakracu kod bolnice bujica rijeke Pakre iščupala iz ležišta i odnijela metalni pješački most.
Sve žurne službe su na terenu i pružaju pomoć, a o svim sigurnosnim informacijama od interesa za građane izvijestiti ćemo putem pisanog priopćenja – ističe u priopćenju od jutros Ivana Radić, glasnogovornica iz PU Požeško-slavonske.