Ispiši ovu stranicu
Subota, 10 Svibanj 2014 23:26

Nove ceste u Novom selu i Dervišagi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UREĐUJU SE PRIGRADSKA NASELJA GRADA POŽEGE -
 
NOVO SELO / DERVIŠAGA – Po planovima mjesnih odbora koje su dostavili gradu Požegi, sa početkom građevinske sezone krenuli su radovi na uređenju nekoliko prigradskih naselja. Jedan od većih radova na rekonstrukciji ulice sv. Jurja duge preko 700 metara započeo je u Novom selu. – Trenutno se radi priprema za asfaltiranje ove ulice, a uskoro će se krenuti i ulicom Novljanskom. Mjesni odbor i mještani Novog sela zadovoljni su s komunikacijom koju su uspostavili s gradom i angažmanom grada. Naše selo ima preko 400 stanovnika i oko 100-tinu djece, pa smo zainteresirani da nam se do kraja uredi i igralište, koje i onaj dio koji se radio prošle godine prije izbora pa je napravljen površno. Sada trebamo sanaciju tog igrališta koje je potrebno našoj djeci – istakao je Marijan Sertić, predsjednik Mjesnog odbora Novo selo.
Radove je obišao i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji je istakao da će se po planovima koji su dostavili Mjesni odbori već ove godine odraditi dio na uređenju komunalne infrastrukture. – Radove na uređenju odvodnje oborinskih voda radila je Tekija, a sada se vrše pripreme na polaganje asfalta u ovoj, jednoj od najstarijih ulica u Novom selu. Ovdje je bio problem uske ceste pa smo ovaj kanal zacijevili i sada ćemo s investicijom od 160 tisuća kuna urediti ulicu – rekao je gradonačelnik Neferović, najavljujući odmah prelazak radova u Novljansku ulicu gdje će se urediti do kraja i dječje igralište. Novo selo ima dosta loš asfalt u ostalim ulicama, pa je gradonačelnik najavio izradu projekata i kandidiranja na sredstva za ruralni razvoj uređenja kompletnog naselja, ulica i doma.
IMG 6142Kako je vrijeme dozvolilo izlazak operative sa radovima na uređenju nekoliko ulica i spojeva ulica krenulo se i u naselju Dervišaga. – Ovdje imamo spoj ulice S. Radića sa ulicom oko društvenog doma i uređenje prilaza domu. Radovi su vrijedni 80 tisuća kuna, a radovi se izvode na prijedlog Mjesnog odbora. Ovdje ćemo još urediti spoj ceste u Radničkoj, a nakon toga će se postaviti i dvije nadstrešnice na autobusnim stajalištima za građane Dervišage – dodao je gradonačelnik Neferović za obilaska radova koje izvodi Autoprijevoz Vujnović.