Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 01 Svibanj 2014 09:43

Osnova za budući turistički razvoj Pleternice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GRAD PLETERNICA DOBILA TURISTIČKU ZAJEDNICU -

PLETERNICA – Kako je Ministarstvo turizma RH dalo suglasnost na Odluku o osnivanju Turističke zajednice grada Pleternice i Statut TZ održana je i osnivačka Skupština, te izabrano Turističko vijeće. To je nova osnova da grad Pleternica krene sa bržim razvojem turizma, te da brojne manifestacije koje se organiziraju u Pleternici dobiju jedan viši nivo i turistički se brandiraju. Turistička zajednica bit će nositelj i projekata iz turizma za koje će sredstva biti aplicirana iz EU fondova. Tako smo čuli na osnivačkoj Skupštini da su već IMG 4960spremni projekti „Ceste ruža i vina“, „Muzej bećarca“ i Info turistički centar koji bi se gradio kao proširenje gradske kuće za turističke sadržaje. Poseban akcent dat će se na razvoj vinskog i vjerskog turizma, koji već imaju postavljene dobre osnove, i treba im nadgradnja i novi sadržaji.

- Ovo je povijesni trenutak za Grad Pleternicu jer smo nakon dugog čekanja i pripremanja napokon došli do osnivanja Turističke zajednice. Mi od nje puno očekujemo. Smatram da smo kao grad do sada jako puno radili na promociji našeg kraja i raznih manifestacija. Najveći događaj kroz godinu je devetnica Gospi od Suza gdje smo dokazali da grad ima infrastrukturu za prihvaćanje velikog broja ljudi kroz devet dana. Organizatori smo i međunarodnog konjičkog natjecanja, Dječjeg glazbenog festivala Cvjetića glazbe, smotre folklora LIDAS, koje svaku godinu pokušavamo dići na višu razinu. Tako smo promicali tradiciju i kulturno nasljeđe našeg kraja a osnivanje Turističke zajednice je kruna u tom našem djelovanju – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

Po funkciji predsjednik TZ grada Pleternica je gradonačelnica Antonija Jozić, a u Skupštinu su ušli predstavnici najvećih tvrtki koje rade na području grada i koje su obveznici plaćanja turističke članarine, dok će v.d. direktorice biti Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica, koja će ovu dužnost obavljati volonterski. U Skupštinu TZ ušli su Marko Markota, Zlatko Banožić, Marina Mogušar, Katica Ribičić, Sebastian Bello, Željko Božnjak, Anto Barbarić i Kristijan Ljubešić, a u Skupštinu TZ županije delegirani su Tomislav Lucić, Marina Mogušar i Marko Markota te u Turističko vijeće županije Sebastian Bello i Zlatko Banožić.