Srijeda, 23 Travanj 2014 10:41

Najavio održavanje 8. sjednice vijeća

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PREDSJEDNIK POŽEŠKOG VIJEĆA NINO SMOLČIĆ -

POŽEGA – predsjednik Gradskog vijeća grada Požega Nino Smolčić nastavio je s dobrom praksom najave javnosti sjednica vijeća i tema o kojima će se raspravljati i donositi odluke na gradskom vijeću.
Za četvrtak, 24. travnja tako je najavljena 8. sjednica na kojoj će biti razmatrane izmjene Odluke o grobljima, po kojoj će sada brigu o gradskim grobljima voditi novo osnovana tvrtka Komunalac, koja će po Odluci o izmjeni Odluke o obavljanju dimnjačarske službe obavljati i tu službu.
Vijećnicima će biti predložena na usvajanje i odluka o osnivanju Poduzetničke zone Industrijska ulica sjever koja obuhvaća ukupno 36,73 ha površine. nalazi se u istočnom dijelu na području čiju sjevernu granicu čini rijeka Orljava, južno do Industrijske ulice, a istočno do koridora šokačke ulice. Predlaže se i Odluka o osnivanju Gospodarske zone poljoprivredno poslovne namjene i rekreacijske zone Požega – sjever ukupne površine 72 ha, koja se nalazi južno od naselja Alaginci uz buduću državni cestu D-49 Slatina-Požega-Pleternica-Lužani. Osim građevina gospodarsko-poljoprivredne namjene uključujući i objekte prehrambeno-prerađivačke industrije u ovoj zoni gradit će se i objekti u funkciji sporta s otvorenim i zatvorenim sportskim terenima i rekreacijskim građevinama.
Smolčić je za sredinu svibnja najavio i 9. sjednicu GV Požega, zbog donošenja nužnih financijskih odluka.