Petak, 18 Travanj 2014 13:01

Radovi na uređenju potoka Pakao

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

RADOVE NA INFRASTRUKTURI U DERVIŠAGI OBIŠLI GRADSKI ČELNICI -

DERVIŠAGA – Započela je i druga faza uređenja potoka Pakao, koji je u prošlosti stanovnicima okolnih kuća zadavao velikih problema bujičnim vodama za gotovo svake veće kiše i u proljeće i jesen kada su sezone kiša. U prvoj fazi uspješno je uređen dio korita, a sada se uglavnom uređuje korito duž ulice sv. Valentina do glavne ceste Požega-Pleternica. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja, a u tijek radova došli su se uvjeriti i gradski čelnici, gradonačelnik Vedran Neferović i njegov zamjenik Darko Puljašić, zajedno s članovima Mjesnog odbora Dervišaga.
- Ove radove izvodimo zajedno s Hrvatskim vodama. Grad Požega je isplanirao sva najugroženija mjesta, gdje postoji opasnost izlijevanja vode i ta područja ćemo urediti. U taj vodotok betoniranog korita sada više ne može ići ni smeće niti se smoju ulijevati fekalije. Oborinske vode smo prvo zaustavili u gornjem toku, a sada će se urediti i donji dio toka potoka. Investicija je vrijedna oko 150 tisuća kuna, a u suradnji s Hrvatskim vodama grad Požega će nastaviti regulaciju potoka Pakao i u nastavku od državne ceste prema rijeci Orljavi – rekao je Darko Puljašić, koji je inicirao i susret s članovima Mjesnog odbora i članovima udruga koje koriste prostorije društvenog doma, koji je od nedavno vraćen u vlasništvo grada Požege, i sada će biti vraćen stanovnicima Dervišage za njihove potrebe.
Gradonačelnik je uvijek isticao vratimo Požegu Požežanima, tako je i ovo jedinstveni primjer gdje je građanima ovog urbaniziranog mjesta Dervišaga vraćen njihov objekt na korištenje. Stavljen je u funkciju građana i udruga, od sportskih, do braniteljskih, a i građanima za krizme, krstitke, manje svatove. Udruge se sada mogu baviti i svojim sportskim i kulturnim programima, no o tome netko mora brinuti, moramo znati potrošnju i racionalizirati to, te svi izdvajati za uređenje i održavanje doma. Grad će tu naravno biti inicijator, ali svi zajedno moramo osigurati dio sredstava – rekao je Puljašić, koji ističe odličnu suradnju i u dosadašnjem uređenju jer grad je osigurao samo materijal a sve radove su izveli članovi udruga. U domu je posredstvom donacije iz Njemačke došlo desetak sprava za vježbanje pa je već postavljena teretana, a udruge uređuju svoje prostorije.
U planu je i asfaltiranje Rujanske ulice, koja izlazi na glavnu cestu a još je pod makadamom. Dužina je nešto preko stotinu metara i za to će grad Požega izdvojiti 80 tisuća kuna.