Srijeda, 12 Ožujak 2014 11:19

Protive se stavljanju na raspolaganje branitelja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

UDVDR REAGIRAO ZBOG DOGAĐANJA U GRADSKOJ KUĆI  -

POŽEGA - Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata grada Požege jednoglasno je donio odluku o pružanju zaštite i potpore otpuštenim djelatnicima gradske uprave grada Požege. Svih osam otpuštenih djelatnika su ili branitelji ili članovi obitelji Hrvatskih branitelja, te članovi naše udruge, istakao je na tiskovnoj konferenciji, predsjednik požeškog ogranka Krešimir Pavelić. Istakao je da su dva otpuštena djelatnika bili dragovoljci, dvije djelatnice imaju supruge za dragovoljce, jedan djelatnik ima oca branitelja a jedan djeda za branitelja.
- Nedopustivo je ponašanje gradskih vlasti kojim su branitelji ili članovima njihovih obitelji stavljeni na raspolaganje bez ikakvih kriterija, odnosno bez sagledavanja stvarnih činjenica i socijalnog stanja. Najoštrije osuđujemo takav odnos prema braniteljima! Oni su nesebično ugradili sebe u temelje naše Domovine kada je to bilo najpotrebnije i sudjelovali u očuvanju našega grada od ratnih razaranja. Danas od vodstva baš svoga grada izbačeni su na ulicu i to u vrijeme kada naš divni grad slavi svoj dan – rekao je Krešimir Pavelić koji smatra da se pri donošenju ove odluke nije vodilo računa o završenom obrazovanju, radnim uspjesima, zalaganju na radu, nego nekakva nepropisana podobnost. Nitko od otpuštenih djelatnika nije član niti jedne političke stranke pa je samim tim još čudnije ponašanje lokalnih moćnika i licemjera koji govore o brizi za branitelje.
- Očekujemo da se povuku ova sramna rješenja o stavljanju na raspolaganje i pozivamo našeg prijatelja i dokazanog branitelja umirovljenog pukovnika Antu Šolića, dopredsjednika vijeća grada i predsjednika kluba vijećnika HDZ-a u gradskom vijeću da ne dozvoli i ne sudjeluje u ovoj sramotnoj raboti, a na štetu Hrvatskih branitelja i njihovih obitelji – rekao je umirovljeni brigadir HV Krešimir Pavelić.