Srijeda, 05 Ožujak 2014 17:46

Bogat program proslave kroz 14 dana

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

OBILJEŽAVANJE DANA GRADA I GRGUREVO 2014. -

POŽEGA – Danas na konferenciji za medije u Gradskoj kući direktorica TZ Silvija Podoljak i gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović najavili su program povodom obilježavanja Dana grada i Grgureva.
Program je počeo još 1. ožujka i trajat će narednih 14 dana. Uz sportska događanja poput 11. malonogometnog turnira i Regionalnog pikado turnira za slijepe i slabovidne osobe "Panonska Hrvatska", također je održan i 13. Požeški plesokaz u Gradskom kazalištu.
Ovog vikenda u subotu na kuglani će biti održan 15. memorijalni kuglački turnir "A. Obradović i D. Jaroš". Središnji događaj s naglaskom na tradiciju održava se također održava u subotu 8. ožujka. Povijesna postrojba Trenkovi panduri i Društvo sv. Grgur okupit će preko trideset povijesnih postrojbi, među kojima su i postrojbe iz Austrije, Njemačke, Češke, Mađarske, Ukrajine i dr. Svečani mimohod kreće od starog autobusnog kolodvora u 10 sati sve do Trga sv. Terezije gdje se održava smotra povijesnih postrojbi i izvođenje glasnog pucnja iz topa, a nakon toga se mimohod nastavlja prema Trgu sv. Trojstva, gdje će biti prijem povijesnih postrojbi u Gradskoj vijećnici. U 12,30 sati ispred Gradske kuće je svečano otvorenje „Staze Sokola“ šetnjice u samom središtu grada.
Kao i prijašnjih godina biti će položeni vijenci kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, kod spomenika 123. brigade te na Trgu sv. Terezije kod spomenika Fra Luki Ibrišimoviću. "Požeški riffovi" u Tom klubu će imati svoj tradicionalni koncert s početkom u 21,00 sati. U nedjelju 9. ožujka u Grabriku je natjecanje u gađanju samostrelom u organizaciji Streljačkog kluba Požega.
Utorak 11. ožujka Gradski muzej Požega ima izložbu „Privremenog postava“ koja počinje u 12,00 sati, a u Grabriku se održava vrlo popularni glazbeno-scenski spektakl Hrvatske televizije „Lijepom našom", za koji se ulaznice mogu nabaviti u Turističkom uredu u Požegi. Svečana sjednica Gradskog vijeća je u srijedu, 12. ožujka u 10 sati u Gradskom kazalištu.
Nakon toga je točno u podne na Trgu svetog Trojstva program uz Gradsku glazbu Trenkovi panduri, Povijesnu postrojbu Trenkovi panduri i Društvo sv. Grgur. Istog će dana u 15 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici biti održana međunarodna radionica "Druženje s Cesarićem".
Program Dana grada završava u nedjelju 10. Odbojkaškim turnirom grada Požege za žene.