Nedjelja, 02 Ožujak 2014 13:05

Prvi ugovori za četvero učenika

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

GRAD POŽEGA OD OVE GODINE STIPENDIRA I NADARENE SREDNJOŠKOLCE  -

POŽEGA – Po prvi puta od ove godine grad Požega će pomoći u školovanju kroz isplatu stipendija i nadarene srednjoškolske učenike. Kao predsjednik Povjerenstva za izbor stipendiranja učenika srednjih škola, Slaven Paponja je predstavio prvih četvero srednjoškolaca. IMG 9205To su Mia Matijević, učenica 4. razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, Lorena Mandić, učenica 3. r. Katoličke gimnazije u Požegi, Petar Antolović, učenik 3. r. Tehničke škole u Požegi i Ela Raguž, učenica 4. r. Obrtničke škole u Požegi. Iznos stipendije je 400 kuna mjesečno, a učenici trećeg razreda automatski stipendiju primaju i u slijedećem razredu ako ponove svoj dobar uspjeh u školovanju.
 IMG 9212- Vas četvero su učenici koji su svojim rezultatima pokazali da imate jednu odgovornost, radne navike koje daju rezultate i da imate talente koje možda drugi nemaju. S ovom prvom generacijom otvorili smo jednu novu priču koja je poticati one koji od uobičajenog prosjeka odudaraju, a svim onim što rade. Smatram da grad Požega treba mlade ljude i ubuduće vidjeti u ovom gradu a sa svojim znanjem kojeg stječete možete biti od velike koristi za naš grad – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović, te poručio mladim srednjoškolcima da se jave na natječaj i kada postanu studenti, jer grad Požega je i ove godine povećao broj stipendija za studente na 17, a grad se odredio da taj broj u budućnosti bude i veći. IMG 9210Posebno je pohvalio Miu Matijević koja već sada podnosi jednu veću žrtvu jer se školuje izvan svog doma a u svojoj želji da napreduje u svojoj nadarenosti.
 - Ovo će nam biti dalji poticaj da nama koji smo nadareni i težimo ka znanju, radimo još više i da imamo neki cilj koji želimo ostvariti, sada uz ovu pomoć – rekao je Petar Antolović, zahvalivši se u ime svih na odobrenim sredstvima stipendije.IMG 9213