Nedjelja, 26 Siječanj 2014 14:52

Vincelovo na trgu Sv. Vinka u Vetovu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

VETOVO – Već drugu godinu vinogradari i vinari iz Vetova organiziraju proslavu Vincelova na jedinstvenom Trgu sv. Vinka, uz ogledni vinograd koji su posadili duž trga. Ove godine obilježavanje Vincelova organizirali su uz pomoć svoje novoosnovane Udruge vinogradara i vinara Veteri Castra Vetovo. I ova proslava i veliki broj okupljenih garancija je da će oni u tome uspjeti, jer imaju volje i elana, a i podršku svih stanovnika Vetova te obrtnika i poduzetnika s njihovog područja.

Blagoslov uz želju da im grozdovi budu veliki kao slanina i kobasice koje su objesili na lozu, dao je vetovački župnik Tomo Mrnjec, a zajednički su prve trsove orezali predsjednik udruge Branko Jakobović, uz pomoć župana Alojza Tomaševića, kutjevačkog gradonačelnika Ivicu Nikolića, predsjednicu kutjevačkog vijeća Josipu Miličević i članove vetovačke udruge.

Za zabavu su bili zaduženi glazbeni bend Nikice Oberana, Tamburaški sastav Garavuše i kao solista Stjepan Jeršek Štef. Uz dobru hranu koju su pripremili domaćini i Restoran Schon Blick trebalo je samo kupiti čašu i etui, a sve ostalo je bilo besplatno i u dostatnim količinama.