Nedjelja, 26 Siječanj 2014 14:40

Uz dobra vina i zanimljiva gastro ponuda

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

PROSLAVA VINCELOVA U POŽEGI -

 

POŽEGA - U najužem središtu grada Požežani su zajedno sa svojim gostima iz Rijeke, Vrbovskog, Osijeka, Brača, Kaštela, Ploča, Davora, Pakraca, Lipika i mnogih drugih gradova proslavili blagdan sv. Vinka.
Uz paljenje vincelovske vatre i simboličku rezidbu trsova bila je to prilika i za prezentaciju triju projekata u kojima su svi uživali budući da je bila upriličena degustacija morskih ali i slavonskih delicija te tradicionalnih jela koja su se pripremala za Vincelovo.
- Ovdje je uistinu prekrasno a Požežani su vrlo gostoljubivi zato se osjećamo kao kod kuće. Drago nam je što smo tu i što vam možemo ponuditi dio svojih proizvoda posebice našu tradicionalnu „morsku kuhinju“. Mi uživamo u vašim slavonskim specijalitetima a vidim da i vi uživate u našima - rekla je Danica Baričević, predsjednica Udruženja obrtnika otoka Brača.
Svoje oduševljenje Požegom i Požežanima nisu krili ni ostali gosti posebice oni iz Kaštela. Na štandovima svoje su proizvode nudili i domaći proizvođači. Među njima je bila i Sanja Tekavčić koja je prezentirala tjesteninu tvrtke Novak iz Novoselaca. Svoje su proizvode izlagali i na degustaciju nudila i druga obiteljska poljoprivredna gospodarstva, domaći kulen i ostali suhomesnati proizvodi Vjenceslava Hruške iz Bjeliševca, proizvođači meda, sira Mljekare Biz, bučinog ulja tvrtke Grbić, požeški vinari sa svojim vinima. U zabavnom su programu nastupila oba požeška folklorna društva s jedinstvenom koreografijom i tamburaški sastavi. Vincelovsku vatru zajedno su zapalili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predstavnici obrtnika i Turističke zajednice grada Požege. Manifestaciju je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović.