Srijeda, 22 Siječanj 2014 14:05

Uz pomoći nastavljaju s kapitalnim investicijama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRORAČUN OPĆINE JAKŠIĆ NEDOSTATAN ZA SVE PROJEKTE  -   

ZAPOSLIT ĆE MLADOG STRUČNJAKA ZA IZRADU PROJEKATA
 

JAKŠIĆ - Iako su uspjeli mnoge stvari realizirati ponajviše one vezane uz izradu projektne dokumentacije i legalizaciju, prošla je godina i za općinu Jakšić bila teška jer kapitalne investicije nisu priveli kraju. Radovi će kako se očekuje biti nastavljeni ove godine. Riječ je o izgradnji pristupne ceste do novog dječjeg vrtića te kanalizacijske mreže.
Radovi na izgradnji kanalizacije duge 3.700 metara u Treštanovcima kako se predviđa  trebali bi započeti sredinom godine. Na žalost, kaže načelnik općine Ivica Kovačević cijeli su postupci izuzetno dugi i složeni. Zato su u međuvremenu u općini Jakšić pripremili projekte za izgradnju kanalizacije i u drugim naseljima Svetinji, Tekiću, Cerovcu i Granju, a spremi su i za izgradnju vodovodnih mreža u onim naseljima koja do sada nisu bila priključena na javne vodovodne sustave.
 Svih deset naselja u općini Jakšić na taj bi način imalo riješenu odvodnju ali i vodoopskrbu. Kako općinski proračun iznosi oko 4,5 milijuna kuna bez pomoći Hrvatskih voda ili strukturnih fondova Europske unije taj se posao neće moći odraditi.
 U općini Jakšić skrbe i za rad udruga koje djeluju na njezinu području. Ove će godine za tu namjenu biti osigurano 250 tisuća kuna ne računajući izdvajanja za vatrogastvo. Potrebe društava i kulturnih udruga su velike, pa i općina svakoj od njih nastoji pomoći u radu. Svaka udruga ima svoj godišnji program.
Iako je financiranje vatrogastva regulirano zakonom to ne znači da i tamošnje DVD, kako doznajemo od načelnika općine Ivice Kovačevića nema svojih potreba i želja kako bi što bolje i kvalitetnije obavljali protupožarne aktivnosti.
 - Sve su nam udruge vrlo aktivne, od vatrogasaca do sportskih i zavičajnih i sve one s malo novca uspiju puno toga napraviti. Kako je planova i želja mnogo razmišljamo o zapošljavanju jedne mlade osobe  koja bi pripremala projekte i kandidirala ih prema fondovima - kaže Kovačević dodajući da u općini planiraju urediti i objekt stare školske zgrade za potrebe knjižnice i čitaonice, dok bi dio prostora namijenili za rad udruga.