Nedjelja, 12 Siječanj 2014 13:54

Pomoći gradovima i općinama provedbu projekata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SUFINANCIRANJE RAZVOJNIH PROGRAMA ŽUPANIJE -

POŽEGA - Gotovo 4,5 milijuna kuna Požeško-slavonska županija je osigurala za sufinanciranje razvojnih programa općina i gradova te provedbu projekata financiranih iz Europskih fondova od interesa za lokalnu zajednicu i poduzetnike. Tim se novcem ujedno želi pomoći gradovima i općinama pri realizaciji kapitalnih ulaganja u infrastrukturne i druge kapitalne objekte. Dio novca namijenjen je i funkcioniranju Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije.
S ciljem razvoja turizma te stvaranja uvjeta za podizanje kvalitete pružanja usluga u turizmu i promicanje imidža županije kao turističke destinacije u proračunu Požeško-slavonske županije za razvoj turizma osigurano je 420 tisuća kuna.
Dio toga iznosa bit će utrošen i za sufinanciranje rada Turističke zajednice Požeško-slavonske županije te projekata u cilju razvoja turizma.
Za program zaštite prirode Požeško-slavonska županije ove je godine u svom proračunu osigurala gotovo 900 tisuća kuna. Tim iznosom bit će omogućeno funkcioniranje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Požeško-slavonske županije te stvaranje preduvjeta za proglašavanje novih zaštićenih prirodnih područja.