Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 09 Siječanj 2014 13:31

Nova zgrada vrijedna 1,7 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

SAVJETOVALIŠTA ZA DJECU I OVISNIKE, PREVENCIJA I IZVANBOLNIČKO LIJEČENJE I AMBULANTA ZA STRES

POŽEGA – Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije unatoč brojnim poteškoćama uspješno je završio gradnju nove zgrade s desetak ambulantnih prostora, sve vrijednosti 1,7 milijuna kuna. Županija je ZavoduIMG 5178 ustupila potrebno zemljište a gradnju i opremanje prostora zavod je financirao vlastitim sredstvima. Zgrada bi kako je rečeno na otvorenju bila i ranije gotova i predana na upotrebu stanovnicima Požeško-slavonske županije da grad Požega sa svojim bivšim gradonačelnikom nije usporavao taj tijek, pa i sudskim tužbama osporavajući darovanje zemljišta, te time usporavao ishođenje građevinske dozvole, podsjetio je na svečanom otvorenju Franjo Lucić, saborski zastupnik.
Zadovoljan učinjenim, svima koji su u tom poslu pomogli, te smo dobili ovo novo zdanje, zahvalio se i Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je istakao kako danas na otvorenju nema ministra zdravlja koji se ispričao svojom zauzetošću iako se otvara objekt koji će puno doprinijeti razvoju i zaštiti zdravlja svih stanovnika Požeško-slavonske županije. Nazočnima na svečanosti otvaranja obratio se i požeški gradonačelnik Vedran Neferović IMG 5200izražavajući svoje zadovoljstvo dobivanjem objekta koji će biti u funkciji zdravlja, prevencije, edukacije.
- Naš zavod je imao problema s prostorom i u tom rješavanju naišli smo na razumijevanje bivšeg župana Marijana Aladrovića koji nam je ustupio zemljište u vlasništvu županije, a zavod se obvezao izgraditi objekt. Mi smo to u cijelosti izgradili a investicija je dosegla 1,7 milijuna kuna, a zgrada je u cijelosti namijenjena službi za javno zdravstvo. Tu će se organizirati j razna savjetovališta za rad s djecom, savjetovališta o školi, o učenju, bježanju s nastave, pušenju, konzumiranju alkohola, ostalim sredstvima ovisnosti, te praćenje djece kroničnih bolesnika. Savjetovat će se i o pravilnoj prehrani, zdravstvenom odgoju i tjelesnim aktivnostima. U ovom prostoru moći će se raditi s manjim grupama što povećava kvalitetu rada. Ovdje će raditi i odjeli prevencije i odjeli za izvanbolničko liječenje, u kojima će raditi specijalisti,IMG 5198 psiholozi, psihijatri, te po prvi puta i ambulanta za liječenje stresa – istakao je ravnatelj Mato Matijević te dodao da je upravo stres uzrok pogoršanja zdravstvenog stanja kod ljudi kojemu se nije do sada polagala dovoljna pažnja. – Sve kreće od stresa i tu ćemo krenuti od rješavanja stresa kod pojedinca. Ambulanta će biti otvorena za sve građane po slobodnom dolasku i vrata su uvijek otvorena za sve.