Ispiši ovu stranicu
Utorak, 07 Siječanj 2014 14:23

Osvajali priznanja na državnim natjecanjima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI I MENTORI OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA ŽUPANIJE -
 

POŽEGA – Prigodnom svečanošću u Velikoj županijskoj vijećnici nagrađeni su učenici osnovnih i srednjih škola požeško-slavonske županije koji su u protekloj godini koji osvojili neko od prvih tri mjesta na raznim državnim natjecanjima, od stručnih i općeobrazovnih predmeta, strukovnog obrazovanja, kulture i sporta. Nagrade učenicima i njihovim mentorima uručio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević istakavši da su svi oni predvodnici a nagrađuje najbolje, njih 44-ero učenika i mentora. – Vi šaljete poruku da onaj koji želi brinuti se za sebe, raditi i natjecati se može i uspjeti. Vi ste one osobe koje su budućnost naše županije, jer kako ste već uspjeli biti najbolji na razini Republike Hrvatske, onda ćete sigurno biti nakon završetka školovanja i uzor i predvodnici razvoja naše županije i gospodarstva. Vjerujem u vas i poručujemo ostalima, isplati se školovati, isplati se boriti i raditi, jerIMG 5135 samo tako možemo biti razvijeniji i imati bolji životni standard – istakao je župan Tomašević.
Iz općeobrazovnih predmeta odličan rezultat su ostvarila tri učenika: Ivan Manović, učenik 8. razreda OŠ „Vilima Korajca“ Kaptol, uz mentorstvo Marije Bunčić osvojio je 3. mjesto na državnom natjecanju iz matematike, Dominik Pavelić, učenik 3. razreda Katoličke klasične gimnazije Požega, 3. mjesto iz latinskog jezika, a Sebastijan Nježić, učenik Srednje škole Pakrac uz mentorstvo Davorke Lokner, 3.mjesto iz njemačkog jezika.
U području strukovnog obrazovanja Romario Vijačkić, učenik 4. razreda Tehničke škole Požega osvojio je 3. mjesto u strojarskim konstrukcijama, pod mentorstvom Mirjane Pavlović. Učenica Obrtničke škole u Požegi, Marija Pavličević i njena mentorica Sanja Špehar nagrađene su za 2. mjesto u natjecanju odjevnih tehničara. Gimnastička ekipa školskog sportskog društva Sloga OŠ „Julija Kempfa“ Požega u sastavu – Ivan i Luka Čajka, Bruno Devčić, Dinko Obradović i Niko Pisker te trener Dario Pisker osvojila je 2. mjesto. Odbojkašice Gimnazije pod vodstvom Željka Barića Pilića osvojile su 3. mjesto.
Najbrojnije nagrade dobila su umjetnička dostignuća osnovnoškolaca i srednjoškolaca naše županije. Na državnu smotru LIDRANO literarnim radom plasirale su se gimnazijalka Andrea Baričević i njena mentorica Valentina Soldo, Lea Glasnović i mentorica Marijana Ćorluka, Antonija Tušek iz OŠ „Stjepan Radić“ Čaglin. Antonija Tušek i Martina Barišić sudjelovale su i u Školi stvaralaštva Novigradsko proljeće pod mentorstvom pedagoginje Ljiljane Đurđević. „Zalaganje, za laganje“ naziv je predstave koju su na Lidranu izveli učenici OŠ „Zdenka Turkovića“ iz Kutjeva uz mentorstvo Anite Katić
Četvero mentora Glazbene škole Požega Veljko Valentin Škorvaga, Kristina Banovac, Dominik Škrabal i Saša Botički osvojili su najviše nagrada, a deseteročlani tamburaški komorni ansambl prvi je u Hrvatskoj, brass quintet je drugi, bisernicu najbolje sviraju Josip Tkalčec i Zlatko Galik, a brač Ivan Karadža.

Galerija slika