Srijeda, 11 Prosinac 2013 10:24

Želi osigurati novi azil za pse

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

VELEPOSLANICA REPUBLIKE AUSTRIJE POSJETILA GRAD POŽEGU -
 

POŽEGA – U već ranije uspostavljenim kontaktima s članovima Udruge Sirius koja se brine za azil i napuštenim psima, kojima je i osobno već financijski pomagala, veleposlanica Republike Austrije Andrea Ikić Bohm posjetila je grad Požegu, susrela se s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem i članovima udruge. Razgovarali su uglavnom o problematici azila koji se mora preseliti, osiguranju prostora za gradnju novog azila, osiguranju sredstava i pomoći za gradnju te pomoći sponzora u prehrani pasa.
- Kontakt koji je uspostavljen u vezi potrebe Udruge Sirius i rješavanja problema s azilom. krenuli smo u rješavanje te problematike a gospođa Veleposlanica se uključila, dala svoju potporu i možemo sada izreći zadovoljstvo da smo iznašli rješenja da se zbrinu psi u Požegi do trajnog rješenja. Grad Požega će dati udruzi na korištenje zemljište, koje će oni primjereno urediti uz potporu grada Požege i donatora. Evo u vrijem pred Božić svi psi su zbrinuti, hrana je osigurana u preko tvrtke Spar koja će donirati hranu u potrebitim količinama - istakao je gradonačelnik Vedran Neferović koji je s Veleposlanicom Ikić Bohm razgovarao o stanju u gradu Požegi i stvaranju određenog partnerstva s nekim od gradova u Austriji.IMG 4543
- Prvi put sam u Požegi, prekrasnom gradu, a razlog je što su 10 pasa trebali dom. Mi kao austrijsko Veleposlanstvo smo u Božićnom projektu odlučili pomoći koliko možemo. Jednog smo udomili u Zagrebu, napravili smo veliku promidžbu i dalje radimo na tome, a i ja sama sam udomila jednog psa. Kontaktirali smo austrijsko gospodarstvo i tvrtku Interspar koja je iskazala spremnost osigurati potrebnu hranu za pse. Sada smo u razgovoru s gradonačelnikom saznali da će se trajno riješiti pitanje doma za pse, a mi ćemo pronaći u Austriji jedan grad partner koji će nastaviti suradnju na gradnji azila, na kulturnom planu i drugim interesima – rekla je Andrea Ikić Bohm.
- Zadovoljni razgovorima i rješenjem situacije bili su i članovi udruge Sirius. – Evo dogovorili smo smještaj za desetak pasa iz azila, koji će platiti donatori osobama koje se mogu brinuti za pse a na proljeće bi krenuli u gradnju azila. Ovih dana s gradonačelnika obići ćemo nekoliko lokacija da utvrdimo najbolju lokaciju za gradnju azila. Evo krećemo u bolja rješenja a ova priča za Božić dobila je svoj epilog i Požega više neće biti bez azila za pse – rekla je Gordana Malbašić.