Ponedjeljak, 09 Prosinac 2013 10:33

Djecu darivali slatkišima i igračkama

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKI GRADONAČELNIK I SVETI NIKOLA OBIŠLI DJEČJE USTANOVE I DJEČJE VRTIĆE -
 

POŽEGA – Na dan sv. Nikole požeški gradonačelnik Vedran Neferović u društvu sv. Nikole osobno obišao je dječje ustanove, i dječje vrtiće. Djecu je darivao s igračkama a sv. Nikola svako dijete sa slatkišima. Za vrijeme obilaska Dječjeg vrtića sv. Leopolda Mandića i Dječjeg vrtića Šareni svijet uhvatio ih je i fotoaparat našeg tjednika Kronika. Veseli su do bili dočeci s pjesmom i plesom onih starijih a malo podozrivijim dočekom onih mlađih koji se nisu još susretali sa sv. Nikolom, pa su ga promatrali prvo s sigurne udaljenosti, no slatkiši iz ruku bradatog ali simpatičnog Nikole ipak su ih privukli bliže. Posebno nadahnut Nikola imao je puno šaljivih riječi za djecu ali i tete u vrtiću, inače naš poznati radijski voditelj i glumac u kazalištu Boris Benčić.
Bilo je dobro iznenađenje i za nas fotoreportere, koji obično prvi uđemo u prostoriju da snimimo ulazak sv. Nikole i gradonačelnika, a dvije odlučne djevojčice u vrtiću sv. Leopolda Mandića dolaze do kolege iz Pixela i mene iz tjednika Kronika i vrlo odlučno pitaju – A koji je od vas gradonačelnik? Ostali smo malo iznenađeni odlučnošću njih dvije, a spasio nas je ulazak sv. Nikole i gradonačelnika Neferovića.
- Zadovoljstvo mi je posjetiti dječje vrtiće danas na dan sv. Nikole, da vidimo kako djeca u lijepom i veselom ozračju provode svoje dane i pripremaju se za školu. U društvu sv. Nikole ovo jutro ćemo im još uljepšati i razveseliti ih – istakao je gradonačelnik Neferović, koji je obišao Dječji vrtić Radost, Gradske dječje vrtiće i Dječji odjel u Općoj županijskoj bolnici Požega.