Srijeda, 04 Prosinac 2013 11:16

Požeško-slavonska županija glasala „Za“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UZ MALU IZLAZNOST ODRŽAN REFERENDUM U IME OBITELJI  -

POŽEGA – Bez ikakvih incidentnih situacija uz vrlo mali broj izlazaka na birališta, svega izašlo 23.879 glasača ili 34, 93%, glasači su u znatnom broju na području Požeško-slavonske županije zaokružili „Za“. Tako je 18.828 glasača glasalo za ili 78,84 posto, dok je protiv glasalo 4.886 ili 20,46%.
Za su uvjerljivo zaokružili i građani Požege, njih 6.351 ili 71,82%, dok je protiv glasalo 2.357 ili 27,56%, što je nešto manje od prosjeka cijele županije i odraz urbanijeg dijela. U svim ostalim gradovima i općinama s visokim postotkom se glasalo „Za“ referendumsko pitanje.
IMG 3810Iako od mnogih osporavan, iako od vlasti proglašavan nepotrebnim, ovaj referendum je izazvao duboke podjele u našem društvu. Da li će imati kakvog značaja pokazat će budućnost, no sada znamo da već u ponedjeljak nismo osjetili ništa novo, no jedino smo bili svjesni da smo dan prije potrošili 50-tak milijuna kuna. Vratili smo se svojim problemima, problemima nezaposlenosti, neimaštine, organizaciji humanitarnih koncerta za potrebite, problemima s nedostatkom novca za prijevoz prosvjetnih djelatnika, povećanjima lista čekanja u bolnicama, kopanjima po kontejnerima u potrazi za bočicama koje koricu kruha znače. Ne nismo izgleda bili svjesni da smo samo u jednom danu potrošili toliki novac, no kako uvijek lukavi političari kažu, demokracija košta, koliko košta nema veze samo da je moja saborska iliti političarska fotelja sigurno ostala, a demokracije neka se igraju građani. Problemi se i tako vješto sakriju pod tepih, a surova stvarnost ostaje nama koji smo dobili demokraciju.