Četvrtak, 28 Studeni 2013 13:36

Vijećnici skinuli rebalans s dnevnog reda

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

 

4. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA KUTJEVA
 
KUTJEVO – Iako ne s tako puno točaka dnevnog reda sjednica gradskog vijeća grada Kutjeva nije bila ništa manje burna, te prožeta s burnim diskusijama. No karakteristika ove sjednice je da su vijećnici vladajuće koalicije koju čine HDSSB, HDZ, HSP, HSS i nezavisni vijećnik Ante Pavković, gotovo polovicu dnevnog reda skinuli s rasprave i poslaliIMG 3632 gradonačelniku Ivici Nikoliću na doradu, te na pravilnu pripremu točke dnevnog reda s pisanim izvješćima, prijedlogom i zaključkom odluka koje se traže od vijećnika. – Na klubu vijećnika koji obnašaju vlast dogovorili smo se da ćemo točke o financijskom izvješću, punjenu i izvršenju proračuna te rebalansu proračuna za 2013. godinu skinuti s dnevnog reda jer su potpuno nepripremljene i bez pisanog materijala. Već nekoliko mjeseci tražimo ta financijska izvješća, na sve dosadašnje tri sjednice, ali je pod raznim izgovorima nikada nismo dobili sveobuhvatno i u cijelosti. Vijećnici nisu zadovoljni s takvom pripremom točaka koje se predlažu na dnevni red, što se vidjelo po diskusijama pojedinih vijećnika koji su svi redom odbili diskutirati o temama za koje nemaju pisanu podlogu. Zbog toga nismo usvojili ni ovogodišnji rebalans proračuna – istakla je predsjednica vijeća Josipa Miličević.
IMG 3629Doneseni su zaključci da se sve skinute točke potpuno pripreme od strane gradonačelnika i stručnih službi za slijedeću sjednicu koja će se održati najkasnije za 14 dana zbog hitnosti nekih odluka.
Gradonačelnik Nikolić izvijestio je da se radovi u Poslovnoj zoni Kamenjača odvijaju, te da je ishodovano produženje roka za završetak radova od strane predstavnika EU projekta. ovog tjedna slijede i razgovori s tri zainteresirana ulagača koji bi ukupno otvorili 50 radnih mjesta u svojim pogonima.
Primjedbe vijećnika su se odnosile na slabu signalizaciju, kako putnu tako i turističku, jer od autoceste, pa do nekoliko kilometara pred samo Kutjevo nema putokaza koji vas usmjeravaju i obavještavaju kako doći do Kutjeva. To si jedno vinsko središte ne može dozvoliti, da turisti i gosti lutaju tražeći pravac za Kutjevo.
Propust da se na Dan grada ne pozove niti jedan vinar, da se na Martinje ne pozovu gradski vijećnici i predsjednica GV, da se vijenci polažu bez predsjednice gradskog vijeća ubuduće se ne bi smjeli događati. Gradonačelniku je ponuđena suradnja i zajedničko rješavanje problema u kojima se našao grad Kutjevo, čega su svi svjesni, a ovim podjelama neće biti ni napretka.