Nedjelja, 27 Listopad 2013 14:49

Učenici za Božić u novom prostoru

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GRADONAČELNIK NEFEROVIĆ NAJAVIO ZAVRŠETAK GLAZBENE ŠKOLE  -

 

POŽEGA – Na tiskovnoj konferenciji požeški gradonačelnik Neferović je najavio skori završetak zgrade nove Glazbene škole. Nakon niza problema koje su izazvale cifre probijanja cijene radova, problemi i nesporazumi s ministarstvima u vezi završetka i opremanja škole, nova garnitura gradske vlasti koja je Glazbenu školu zatekla u završnim radovima uspjela je posao privesti kraju, na zadovoljstvo najprije učenika i nastavnika Glazbene škole a i građana Požege.

IMG 1447- Dolaskom u gradsku kuću zatekli smo jednu situaciju u kojoj nije do kraja bilo definirano financiranje završetka građevinskih radova na glazbenoj školi. 10. lipnja potpisali smo aneks ugovora u kojem je jasno stajalo da postoji iznos od 2,5 milijuna kuna kao vantroškovničkih radova koje grad nije planirao, ni osigurao sredstva. Mi smo svjesni važnosti tog objekta za grad Požegu i ja sam taj aneks potpisao i taad se obvezali snositi troškove dodatnih radova. Intenzivnim aktivnostima posljednjih mjeseci u Ministarstvu regionalnog razvoja i naši kontakti rezultirali su potpisom ugovora o daljnjem financiranju u kojem će ministarstvo financirati 1,29 milijuna kuna, a grad Požega sa 1,2 milijuna kuna. To znači da će ukupna investicija građevinskog dijela iznositi 13,6 milijuna kuna. Iako smo doživljavali razne kritike, opaske o aktivnosti i instrukcije kako bi što trebali, ti koji su nam to dijelili očito nisu sami tako postupali a mi smo svojom aktivnošću pokazali da želimo dobrobit za proračun garda Požega i osigurali nastavak sufinanciranja od ministarstva – rekao je gradonačelnik Neferović, te najavio da će svi građevinski radovi biti završeni do 15. studenog. Nakon toga čekaju se samo tehnički pregledi i zgrada će učenicima na raspolaganju biti prije Nove godine.

- Što se tiče opreme do kraja godine ponovno ćemo kontaktirati Ministarstvo obrazovanja i vidjeti što je s ostatkom opreme koju bi trebalo financirati. Ukoliko ne bude volje za to tražit ćemo druge načine za financiranje stolica i instrumenata. Planirano je 4,8 milijuna kuna, a do sada je Ministarstvo osiguralo 900 tisuća kuna koji su potrošeni za opremu tonskih studija i informatičke opreme po javnom natječaju. Ostaju instrumenti koji su preko 2 milijuna kuna i opremanje koncertne dvorane sa stolicama – zaključio je gradonačelnik Neferović zadovoljan obavljenim poslom.