Petak, 18 Listopad 2013 09:47

I u manje atraktivnim sportovima iznimni rezultati

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PRIJEM ZA USPJEŠNE SPORTAŠE  -

POŽEGA - Sportaše koji su na nedavnim natjecanjima postigli osobite rezultate i to u šahu, dizanju utega i ribolovce primio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji im je ovom prigodom čestitao uspjeh ali se i zahvalio na najljepšoj promidžbi grada.

Na Svjetskom prvenstvu u šaranskom ribolovu koje je ove godine održano u Portugalu dvojac Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević u konkurenciji 20 zemalja osvojio je drugo mjesto. Iza njih je i dvije godine za redom titula državnih prvaka. Lani su na Svjetskom prvenstvu u Rumunjskoj bili peti, a godinu dana prije toga u Italiji osvojili su četvrto mjesto.

 Veliki uspjeh ove je godine polučio i mladi 19-godišnji Danijel Parac u dizanju utega. On je prošloga mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj srušio tri svjetska rekorda u tri različite discipline u dizanju utega. Prije toga u svojoj je kategoriji osvojio  zlato u Hrvatskoj, a postao je i prvak Balkana te Europe. Sa svojih 70 kilograma uspio je u čučnju podići 230 kilograma, a preko sto kilograma u bendž presu.

Uspjehe ove godine nižu i požeški šahisti koji su zahvaljujući dobrim rezultatima ušli u prvu ligu. Stopama starijih idu i kadeti koji također nižu uspjeh.

 - Uspjesi pojedinca i klubova koji su na pomalo marginama zanimanja šire javnosti ne znači da njihov rad treba ostati na marginama  praćenja od strane grada koji preko Požeškog sportskog saveza financira sportske potrebe klubova. Upravo u sportu želimo imati jednu transparentnu politiku i sve udruge koje imaju mlade sportaše i djecu moraju imati jednu sigurnost u funkcioniranju kako taj teret ne bi pao na leđa pojedincima iz klubova ili roditeljima koji plaćaju članarinu. Želimo osigurati sigurnost onima koji rade da ne moraju stalno nekoga potezati za rukav kako bi imali za one osnovne stvari. Želimo utvrditi što se to iz proračuna plaća i što time dobivaju mladi sportaši - zaključio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.