Utorak, 15 Listopad 2013 17:22

Započinje gradnja najveće turističke investicije u Slavoniji

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ZLATNA DOLINA IDUĆE GODINE DOBIVA ZLATNE TERME  -

 

VELIKA - Do kraja iduće godine u Velikoj, podno Papuka, niknut će Zlatne terme. Rudolf Radiković, većinski vlasnik toplica Sveti Martin u njih će uložiti 12 milijuna eura. Ovih dana podnio je zahtjev za ishođenjem građevinske dozvole koja bi trebala biti gotova do kraja listopada, najkasnije do početka studenog.

Veličke toplice Radiković je kupio od Podravske banke koja je nad njima imala hipoteku kada su otišle u stečaj. – Sasvim slučajno sam saznao za ove toplice. Naime, s Podravskom bankom sam ušao u jedna projekt vezan za hotel Picok u Đurđevcu. zlatne terme velikaNakon prvih rezultata u banci su mi rekli da imaju još jedan zanimljiv projekt i da li bi to htio pogledati. Tako sam prvi puta došao u Požegu i Veliku i ostao oduševljen mjestom i položajem toplica te svim mogućnostima koje ovaj kraj ima. Riječ je o cjelogodišnjem turizmu koji ima ogromne potencijale, ali uspjeh ne očekujemo preko noći – ističe Radiković koji je nakon godinu dana uspio prikupiti svu potrebnu dokumentaciju kako bi mogao zatražiti građevinsku dozvolu.

Osim tople termalne vode koja je vrlo slična vodi u Daruvarskim i Krapinskim toplicama i koje ima u velikim količina Radikovića je u Velikoj oduševila prekrasna priroda, Park prirode Papuk, naš jedini Geopark, bogata povijest, vinorodno područje, jedno od naših najkvalitetnijih, reprezentativni nogometni stadion u Velikoj, jezera.

-Ovo je velika investicija, ali nije važna njezina veličina nego koliko je ona dobra, a ova investicija je upravo takva. I to ne samo za nas investitore nego za cijeli ovaj kraj, korist će imati cijela županija. Drago mi je što su sve strukture vlasti, od općinske do županijske to prepoznale i što nam svi žele u tome pomoći. A mi radimo tako da sve bude bez nekakvih repova i po najvišim standardima zaštite prirode. Pazimo da se okoliš dodatno ne ruinira već dapače da se neke stvari poprave. Bit će to ekološki projekt koji će koristiti geotermalne vode s toplinskim pumpama za dodatno zagrijavanje vode te solarnu energiju – objašnjava Radiković.

Zlatne terme osim što će dobiti dodatno uređene vanjske bazene s toboganima imat će hotel s 84 sobe, zatvoreni bazen, kongresnu dvoranu za 200 ljudi, a la carte restoran, polikliniku s dvije ambulante, wellnes, teretane, saune, salon ljepote i frizerski salon, salu za svadbe. Ukupno će se zaposliti 54 osobe, a tijekom ljetne sezone još 20.

-Nama je posebno drago što smo se s investitorom dogovorili da će kod izgradnje biti korišteni materijali od hrvatskih tvrtki, a samo ono čega nema kod nas će se uvoziti. Isto tako će svi podizvođači radova biti iz našeg kraja. Ovim projektom se pokreće investicijski ciklus u našoj županiji – ističe Željko Jakopović, dožupan za gospodarstvo.

Više nego zadovoljan je i načelnik općine Velika Vlado Boban. – Osim što će naša općina doživjeti procvat turizma i gospodarstva doći će i do povezivanja mnogih ostalih sadržaja na širem području. Investitoru smo pokazali još jedna zanimljiv projekt, a to je skijaška staza na Nevoljašu – poručuje načelnik Boban.