Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 30 Rujan 2013 12:54

Zajednički na izradi raznih projekata

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POTPISANI SPORAZUMI O SURADNJI S OSJEČKIM FAKULTETIMA -

POŽEGA – U staroj požeškoj Gradskoj vijećnici potpisani su sporazumi kojim grad Požega kreće u europsku budućnost, sporazum s Poljoprivrednim fakultetom i Prehrambeno tehnološkim fakultetom iz Osijeka o suradnji i sudjelovanju u zajedničkim projektima. Sporazume su potpisali požeški gradonačelnik Vedran Neferović i dekani osječkih fakulteta prof. dr. sc. Vlado Guberac i prof dr. sc. Drago Šubarić, uz nazočnost gradonačelnikovog savjetnika za Europske integracije prof. dr. sc. Borislava Miličevića i zamjenika gradonačelnika Maria Pilona i Darka Puljašića.

 - Ova suradnja je prvi korak i nadam se da će se vrlo brzo vidjeti rezultati. IMG 9911Požega treba uskoro usvojiti urbanistički plan poljoprivredno-prehrambene poslovne zone gdje ćemo imati potporu ljudi koji nam mogu svojim savjetima i iskustvom pomoći. Požega želi biti aktivna u vremenu kada će europski fondovi biti pokretač razvoja ovih sredina i ne stidimo se priznati da nam treba tuđe znanje i ideje – rekao je gradonačelnik Neferović nakon potpisivanja dvaju sporazuma koji Požegi donose novu budućnost nakon ulaska u EU kada europski fondovi dobivaju punu važnost i postaju glavni pokretači razvoja.

Poljoprivredni fakultet je i sada već nositelj brojnih projekata, nositelj znanstvenih i istraživačkih projekata i kao takav može pomoći gradu Požegi – IMG 9910Oba naša fakulteta, koja su nekada bili jedan fakultet i najstarije su sveučilišne jedinice, imaju ljude koji imaju znanje i iskustvo u povlačenju sredstava iz europskih fondova i mislim da ćemo surađivati na obostrano zadovoljstvo – istakao je dekan Poljoprivrednog fakulteta Vlado Guberac. Da je to sigurno velik dan za Požegu, posebno što otvara i EU ured, od kojega će ubrzo gospodarstvo i cijeli kraj dobiti poticaj razvoju. – Posebno prehrambena industrija koja je jedna od okosnica razvoja gospodarstva ovog kraja – rekao je dekan Prehrambeno tehnološkog fakulteta Drago Šubarić.