Petak, 23 Kolovoz 2013 10:18

Izabran novi predsjednik Tomo Vrhovac

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

14. IZVANREDNA GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA HVIDR-a POŽEGA  -

 

POŽEGA – Sedamdeset članova Udruge HVIDR-a Požega održalo je 14. godišnju, ovaj puta Izvanrednu i izbornu skupštinu, te zbog nezadovoljstva starom upravom izabralo novu. Smatrali su da dosadašnje rukovodstvo nije dobro vodilo udrugu, te da članovi nisu ostvarivali svoja prava. Stara uprava dobila je većinom glasova razrješnicu, a većinom glasova izabrana je i novo vodstvo stranke. Za predsjednika je izabran Tomo Vrhovac iz Brestovca, za dopredsjednika Željko Peternel iz Požege, a članovi predsjedništva su Miroslav Crnjac, Marko Meštrović, Ivica Tomić, Josip Dvoraček i Radovan Augustinović. U Nadzorni odbor izabrani su Vladimir Mihalj, Zlatko Brus, Mato Sigurnjak, Damir Brus i Milan Burivoda.

Što je dovelo do ove izvanredne sjednice HVIDR-a, pitali smo novo izabranog predsjednika Tomu Vrhovca? – Mislim da je došlo krajnje vrijeme da se uistinu nešto konkretno poduzme i da si ne možemo više priuštiti da i nadalje promatramo kako HVIDR-e drugih gradova i županija za svoje članove lakše ostvaruju prava i provode razne aktivnosti dok mi neprestano tapkamo na istom mjestu.

Što ste si postavili za cilj kao novo čelništvo HVIDR-a?

- Moj cilj i cilj Udruge biti će promicanje socijalne i pravne zaštite naših članova, ali i promicanje zajedničkih humanitarnih i drugih društvenih interesa. Mogu obećati da će HVIDR-a Požega postati najorganiziranija i jedna od najaktivnijih udruga u gradu. Provodit ćemo aktivnosti kao što su posjet i obnova spomen obilježja poginulim braniteljima, sudjelovanje i organiziranje sportskih događanja, organiziranje hodočašća, organiziranje javnih tribina. Učinit ćemo sve da aktivnosti Udruge ne budu samo bazirane na pomoći našim članovima, nego cjelokupnoj braniteljskoj populaciji grada Požege s okolicom dakako. Smatram i da se HVIDR-a Požega mora jako truditi kako bi bila što korisnija Gradu a i suradnji s drugim udrugama.

Planirate i pokrenuti za mlade predavanja i bolje očuvati sjećanja na Domovinski rat?

- S obzirom da neki naši članovi imaju upite od strane pojedinih ravnatelja škola za održavanjem predavanja o Domovinskom ratu, jedan od glavnih ciljeva biti će i nedozvoliti da se zaborave ljudi koji su se izborili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. raditi na očuvanju tih sjećanja je hvale vrijedno i mislim da će nas institucije koje prate naš rad i koje nam pomažu u radu zbog toga gledati s poštovanjem i uvažavanjem.

Koji su vaši prvi koraci u radu Udruge HVIDR-a?

- Mogu obećati da ću u vrlo kratkom vremenu naći rješenje kako i na koji način da se pomaknemo s mrtve točke, na kojoj već jako dugo stojimo, naravno s željom da u suradnji s jedinicama lokalne uprave i drugim institucijama što prije učinimo neke pozitivne pomake kako bi našu udrugu postavili na ono mjesto koje zaslužuje i koje joj pripada. Naša Udruga mora postati prepoznatljiva kao najaktivnija i najorganiziranija udruga u gradu i da se njome mogu ponositi svi građani i mi svi skupa.