Srijeda, 10 Srpanj 2013 12:00

Neferović: naš imperativ je završetak Glazbene škole

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

RADOVI DEBELO KASNE A ZA TREĆINU POVEĆANI TROŠKOVI GRADNJE -

POŽEGA – Gradonačelnik Vedran Neferović, njegov zamjenik Darko Puljašić i pročelnica Jasminka Vodinelić obišli su gradilište Glazbene škole u Babukićevoj ulici. Došli su na lice mjesta da dobiju uvid u stanje ovoga za Požegu značajnog projekta, koji je po svim ugovorima već trebao biti gotov prije izbora, pa je rok već pomaknut na 20. lipnja, a sada po riječima predstavnika izvođača radova Presoflex gradnja Ine Galića taj rok se pomiče za kraj kolovoza. Znači radovi debelo kasne, a najgore od svega što su dodatni i neplanirani radovi u projektu već sada doživjeli korekciju od preko 2,5 milijuna kuna, što je gotovo 30% više od cijene koja je ponuđena na natječaju.IMG 5512

 - Nadamo se da će radovi na Glazbenoj školi biti gotovi do početka školske godine, a za sada je situacija isfinancirana s 5,8 milijuna kuna, od kojih je 4,07 milijuna kuna financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak grad Požega. U ovom trenutku je jasno da ova investicija prelazi onaj plan s 2,5 milijuna novih troškova, za koje u ovom trenutku nije određen način financiranja. Grad Požega će se maksimalno zauzeti da se ti radovi i taj iznos osigura, dali u razgovoru s ministarstvom da zajednički financiramo, ili će grad Požega morati i pod cijenu stopiranja nekih drugih stvari ovaj objekt završiti. Želimo da se ova priča okonča bez obzira što moram reći na jedan čudan način dogovora i čudan način financiranja cijele priče. Mi ćemo ići stavku po stavku i razjasniti gdje su bili problemi i gdje ih ja vidim, a da se sve okonča na zadovoljstvo i učenika i svih nas drugih u gradu. Investicija je IMG 5504prešla 10,5 milijuna kuna i oko 2,5 milijuna kuna vrijednosti radova nije definirano u ugovoru s ministarstvom, što predstavlja problem, koji mi moramo riješiti – istakao je gradonačelnik Vedran Neferović za vrijeme obilaska nove zgrade Glazbene škole te dodao – Prva procjena je bila da će to koštati 14 milijuna kuna. Mi sad možemo ovdje razgovarati o tome da li je nekome bilo nešto obećano mimo ugovora u nekoj fazi radova. Kada, poslije ovih ili onih izbora, činjenice su se promijenile, onaj koji je dogovarao više nije u poziciji da dogovara, a ja sam sada u poziciji da taj problem moram riješiti. Morat ćemo možda angažirati i vještake, a vrijeme nam je dragocjeno. Imperativ je da se ovo završi.

S ovim problemom bit će upoznati i vijećnici Gradskog vijeća na slijedećoj sjednici, jer se mora krenuti i sa uređenjem Babukićeve ulice što je dodatnih 560 tisuća kuna plus PDV. Za opremanje škole od namještaja, tonskog studija, informatičke opreme i ostalo trebat će osigurati 4,4 milijuna kuna. Očekuje se dogovor s dva ministarstva.