Srijeda, 12 Lipanj 2013 23:11

Župan Tomašević donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA – Kako je dana 10. lipnja ove godine od 13,00 do 15,00 sati grmljavinsko nevrijeme zahvatilo Požeštinu od jugozapada prema sjeveroistoku, koje je bilo praćeno ledom, kišom te pojačanim vjetrom koji su izazvali štete na građevinskim objektima i poljoprivrednim površinama. Župan Požeško-slavonske županije, Alojz Tomašević je na zahtjev općina i gradova, donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode za područje: gradova Požege, Kutjevo i općina Kaptol, Velika.

Sve fizičke i pravne osobe koje su pretrpjele štetu uslijed nepogode, mogu izvršiti prijavu (u roku od osam dana od dana proglašenja elementarne nepogode) nadležnom tijelu općina i gradova. Prijavljuje se samo šteta na imovini koja nije osigurana.

Procjenu štete od elementarne nepogode izvršit će općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta, nakon čega će istu dostaviti Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Županijsko povjerenstvo će temeljem izvješća podnijeti zahtjev za ublažavanje posljedice od elementarne nepogode Državnom povjerenstvu za elementarne nepogode.