Petak, 07 Lipanj 2013 11:46

Provedena akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PAKRAC – Na prostoru gradske tržnice policijski službenici provodili su akciju "Manje oružja, manje tragedija". Osim građana nazočili su i učenici 8. razreda Osnovne škole "Braće Radić" iz Pakraca koji su sa izrazitim zanimanjem slušali policijske službenike dok su ih educirali kako postupiti u slučaju uočavanja eksplozivnih sredstava i predmeta zaostalih iz Domovinskog rata.

IMG 3387Da je ova akcija uspjela potvrđuje i činjenica da je nekoliko građana izrazilo želju za predajom eksplozivnih i rasprskavajućih predmeta na info punktu, te da se već novih 97 komada streljiva call. 7,62 mm, devet komada 7,9 mm, jedno streljivo 12,7 mm pancirno zapaljivo te jedno streljivo call. 20 mm rasprskavajuće nalazi na sigurnom tj. u rukama policije. Ovi predmeti koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu neće završiti negdje odbačeni u prirodi, čega smo nažalost često svjedoci, nego će biti uništeni - istaknula je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

I nadalje pozivaju građane da im se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućuju građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

- Svaki komad predanog oružja i eksplozivnih naprava možda je spasio nečiji život zato riješite se oružja bez sankcija i učiniti dom sigurnijim – zaključila je Radić.         S.Kadić