Četvrtak, 07 Ožujak 2013 10:26

Zapadni rotor za ulazak u grad

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

NAJVEĆE POŽEŠKO GRADILIŠTE VRIJEDNO 15 MIL. KUNA  -

 

 

IMG 3340POŽEGA – Započeli su radovi i na najvećem požeškom gradilištu, zapadnom rotoru za ulazak u grad Požegu, koji će riješiti prometnu problematiku i povećati sigurnost na ovom velikom raskrižju. – Radovi na prometnom rješenju, izgradnji novog rotora na križanju zagrebačke i Šijačke ulice. To je projekt s kojim se krenulo prije 15-tak dana s izvođačima radova Cestar i Osijek Koteks. Rok završetka radova je 90 dana, a vrijednost radova 15 milijuna kuna. Radovi idu svojim tokom i jak investitor sam zadovoljan radovima koji se odvijaju. Ovdje ne robujemo rokovima, nikakva umanjenja iznosa zbog nekvalitete radova nas ne zanimaju, nego samo kvaliteta rada. Vidjeli smo na jednoj cesti, koja nije naravno u Požegi, na kojoj su se umanjivali iznosi zbog nekvalitetnih radova, no nekvalitetna cesta je ostala građanima – istakao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko za obilaska radova i susreta sa rukovoditeljima i nadzornikom gradilišta.

IMG 3348– Ovo je bilo izuzetno opasno raskrižje, i vrlo teško se bez opasnosti izlazilo iz grada na ovu prometnicu. Na kritiku kružnih tokova kažem samo daj Bože da imamo više kružnih tokova, jer oni donose veću protočnost i bolju sigurnost pješaka i automobila. Kad smo krenuli sa prvim rotorom u Njemačkoj ulici, sa kojim sam ja započeo, od onda nam se nije desila niti jedna nezgoda. To prigovaraju oni koji neznaju. Prigovarali su i na onaj rotor kod pošte, a evo na zadovoljstvo djece, roditelja i svih sudionika nemamo niti jedan jedini prigovor. Nemamo ga zato što te kružne tokove nije tražio grad ili gradonačelnik nego je to rekla struka, a naše je bilo da stvorimo sredstva i uvjete da to možemo graditi. U Požegi ih treba još, jer još uvijek imamo puno zastoja u prometu i sve više automobila.

 

- Radovi napreduju dobrim intenzitetom obzirom na godišnje doba, a gradilište je jako složeno jer se svi radovi odvijaju pod prometom, obzirom da ne možemo nigdje skrenuti taj promet. Ovdje ima i posebnih radova, kao zacijevljenje drškovačkog potoka, koje se po prvi puta na ovim prostorima radi sa spiralnim čeličnim cijevima. To je nova tehnologije koja je do sada korištena samo na autocestama. Ovaj kružni tok imat će i pet izlaza, od kojih jedan novi za trgovački centar – istakao je Mario Botički, glavni inženjer gradilišta iz brodske tvrtke Cestar. Dobru kvalitetu radova garantira nadzorni inženjer Marko Novak.