Subota, 23 Veljača 2013 14:15

Pomoć branitelju Josipu Zečeviću iz Jagodnjaka

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

GRAD POŽEGA POMOGAO U SANACIJI KROVIŠTA NAKON POŽARA  -

POŽEGA – Obitelj hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata Josipa Zečevića ostala je ove zime iznenada bez krovišta na svojoj kući, koje je stradalo u požaru. – Požar je prvo planuo iz dimnjaka, jer sam imao loše riješen dimnjak, no kako je krov pokriven s ondulin pločama, a one gore kao katran. Požar se brzo proširio i ubrzo je izgorio jedan dio krovišta – rekao je Josip Žečević iz Jagodnjaka, koji je odmah krenuo u sanaciju krovišta, no nema dovoljno financijskih sredstava za kompletno rješavanje krova.

IMG 2795Zečevića, zajedno sa predsjednikom UDVDR-a grada Požega i predsjednikom Koordinacije braniteljskih udruga Krešimirom Pavelićem primio ih je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. – Naš član udruge, Josip Zečević je dragovoljac od prvih dana Domovinskog rata, poznat kao vozač tenka, neustrašiv, pravi borac i ratni vojni invalid i mi smo se kao udruga koja skrbi o svojim članovima organizirali da mu pomognemo. Zbog zimskog vremena morali smo promptno reagirati i on sam se i zadužio da bi riješio krovište. Zahvaljujem vama gradonačelniče na razumijevanju i što ste prepoznali nevolju koja je zadesila našeg člana branitelja, o kojima ste vi skrbili i prije – istakao je Krešimir Pavelić.

 - Grad Požega uvijek nastoji pomoći svoje građane, posebno ako su u nevolji, a posebno kada su u pitanju hrvatski branitelji. Imamo dobru suradnju s Koordinacijom i nikada ni jedan branitelj koji se obratio na ova vrata nije otišao bez pomoći i razumijevanja. Na žalost ovo što se desilo, mi ćemo pomoći koliko možemo, sada u prvom trenutku s 3.000 kuna, da se olakša stanje koje treba prebroditi. Dakako da je grad Požega uvijek tu za bilo koga od sugrađana – rekao je gradonačelnik Ronko uručujući rješenje i uplatu novca za obitelj Zečević.