Ponedjeljak, 18 Veljača 2013 08:22

Uskoro jedno od ljepših prigradskih naselja

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NA INICIJATIVU MJEŠTANA GOLOBRDACA ZBOR GRAĐANA -

 

GOLOBRDCI – Golobrdci je jedno od 31. naselja koje pripada gradu Požegi. Na koji način osigurati da život u Golobrdcima bude bolji, a naselje ljepše razgovaralo se na Zboru građana koji je sazvan na inicijativu mještana, a zboru je prisustvovao i gradonačelnik Zdravko Ronko s pročelnicima odjela. U potpunosti će uskoro biti izgrađena vodovodna i kanalizacijska mreža, uređen je društveni dom, postavljena javna rasvjeta, uređeno groblje, uskoro kreće i autobusna linija gradskog javnog prijevoza.golobrdci 2

Mjesni odbor Golobrdci uvrstio je u plan dovršenje uređenja društvenog doma, nasipavanje parkirališta i uređenje puta do kapelice na groblju, nasipanje poljskih putova, saniranje smetlišta i saniranje deponije ljevaoničkog pijeska. - Sredstva smo osigurali, kazeta na "Vinogradinama" je spremna, ugovor je zaključen i kroz mjesec dana  sav će se  otpad odlagati na način koji traži struka i koji prihvaća Ministarstvo zaštite okoliša. Ova sadašnja deponija bit će kvalitetno sanirana u najkraćem roku i sada tražim i od građana Golobrdaca da svoje smeće i svoj otpad ne odlažu više na tom mjestu, nego na odlagalište "Vinogradine" - rekao je gradonačelnik Ronko koji je pozvao da se sva domaćinstva priključe na novoizgrađenu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, što je od posebne važnosti za čuvanje okoliša, posebno zaštitu podzemlja u kojem su golobrdački bunari. Vrijednost ove investicije bila je preko 3,5 milijuna kuna, od čega su domaćinstva sudjelovala s 212 tisuća kuna.

Gradonačelnik Ronko je mještane informirao i o legalizaciji nelegalno sagrađenih objekata, za što grad Požega daje olakšicu od 50% za jednokratnu uplatu komunalnog doprinosa, te dodatnih 20% za objekte koji služe privređivanju, obrtnicima i poljoprivrednicima. Grad Požega nastavlja davati poticaje za podizanje novih nasada voćnjaka i vinograda, za proizvodnju gljiva, za oplodnju krmača i formiranje matičnih stada koza i ovaca a od početka godine poticaj proizvođačima mlijeka i to 0,10 kn po litri mlijeka predanog otkupljivaču.