Ispiši ovu stranicu
Utorak, 30 Lipanj 2020 13:17

Potvrđena dva nova slučaja COVID-19 u našoj županiji

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je tiskovnu konferenciju na kojoj su potvrđena dva nova slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). Nakon 47. dana bez novooboljelih na području Požeško-slavonske županije, Stožer civilne zaštite potvrdio je dva nova slučaja, a radi se o osobama koje su doputovale iz inozemstva. Osobe su stavljene u kućnu izolaciju te se osjećaju dobro, također će tokom dana biti testirani svi kontakti tih osoba za koje se smatra da ih ima 20-ak.

Važno je spomenuti kako je do sada obavljeno ­­­­1608 testiranja. Prema uputama stručnih osoba testiraju se svi oni za koje su te stručne osobe utvrdile i smatraju da ih je potrebno testirati. Sve podatke o COVID-19 svakodnevno objavljujemo na službenim stranicama županije, a sve informacije mogu se uvijek dobiti u našem Zavodu za javno zdravstvo.

„Osim dosadašnjih testiranja, imamo još suspektnih osoba koje su u samoizolaciji te će biti testirane u idućem vremenu, a ukupno imamo 76 osoba u samoizolaciji. Također je važno napomenuti da na području grada Lipika imamo veliki broj osoba u samoizolaciji, naša nova obaveza je testiranje svih osoba po isteku njihove samoizolacije, dakle 14. dan.“ – rekao je epidemiolog Ante Vitalia.

IMG 2545

„Imali smo dobre rezultate do sada, no epidemija i dalje traje te moramo nastaviti biti odgovorni. Nadam se da će se naši žitelji i dalje pridržavati socijalne distance, izbjegavanja rukovanja, u razgovorima da se pridržavamo udaljenosti od 1,5 metara, da u zatvorenim prostorima obavezno nosimo maske, izbjegavanje javnih okupljanja gdje je veći broj ljudi, pridržavanje higijenskih pravila. Svjesni smo da vrijeme godišnjih odmora i putovanja, no preporučujemo svima da ta putovanja odgode ili da budu jako oprezni. Kada govorimo o socijalnim ustanovama, preporuka je nacionalnog stožera da se posjete ukinu, a time ćemo se voditi i mi sami.“ – rekao je župan Alojz Tomašević

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz korona virus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Pripravnost epidemiološke službe
098/9829-204