Petak, 26 Lipanj 2020 15:23

Radove na pješačkoj stazi u Alilovcima obišli načelnik Pavičić i župan Tomašević

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

ALILOVCI - Često smo bili svjedoci izvještaja crne kronike o čestim stradanjima pješaka u prometu kroz Alilovce, posljednje je bilo smrtno stradavanje pješakinje. No sada bi to trebala biti prošlost, jer su upravo započeli radovi na izgradnji pješačke staze kroz naselje Alilovci u dužini od 2,2 kilometra, te širinu staze od 1,6 metara. Početak radova obišli su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

Ukupna vrijednost radova je gotovo 1,5 milijuna kuna, koji se financiraju kroz Županijsku upravu za ceste Požeško–slavonske županije u veličini od 80%, te sredstva općine Kaptol u veličini od 20%. Radove izvode zajednički tvrtke Ceste Požega i Promet građenje Požega. Radovi bi trebali biti gotovi za 75 dana.

IMG 2318

 - Iznimno mi je drago da smo danas ovdje u Alilovcima, gdje će ŽUC Požeško–slavonske županije u suradnji sa općinom Kaptol sufinancirati izgradnju nogostupa za dobrobit svih stanovnika. Investicija je gotovo 1,5 milijuna kuna. Ovaj nogostup, odnosno pješačka staza od iznimne je važnosti za ovo naselje, a pogotovo za sve njegove stanovnike zbog još veće sigurnosti ovog cestovnog pravca - rekao je župan.

Načelnik općine Pavičić istakao je kako se uskoro obilježava Dan općine Kaptol i blagdan sv. Petra 29. lipnja, no zbog trenutne situacije sa COVID-19 neće se obilježavati kao obično, svečanom sjednicom Općinskog vijeća te će obilaskom ovoga gradilišta te ostalih radova na području općine samo simbolično obilježiti taj dan. A prava Svečana sjednica obilježit će se koji mjesec kasnije.