Nedjelja, 27 Siječanj 2013 15:27

Podržavaju akciju legalizacije objekata

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OPĆINA VELIKA DONIJELA ODLUKU O OSLOBAĐANJU PLAĆANJA KOMUNALNOG DOPRINOSA  -

 

VELIKA – Na posljednjoj sjednici od 18. siječnja Općinsko vijeće Općine Velika je  donijelo odluku kojom se oslobađaju od plaćanja komunalnog doprinosa obveznici koji podnesu zahtjeve za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata na području Općine Velika na temelju Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama. Obveznici koji legaliziraju stambene objekte plaćaju 50% iznosa dok su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa za sve ostale vrste objekata.

Boban velika- U skladu s ekonomskom krizom koja je uvelike pogodila i našu Općinu te velikom nezaposlenošću ovom odlukom želimo rasteretiti kućne proračune velikog broja žitelja koji do 30.06.2013. moraju započeti legalizaciju svojih izgrađenih objekata – rekao je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

Dio Odluke kojim se oslobađa od plaćanja komunalnog doprinosa: „Podnositelju zahtjeva, odnosno vlasniku zgrade koji podnese zahtjev za ozakonjenje nezakonito izgrađene zgrade najkasnije do 30. lipnja 2013. godine umanjuje se komunalni doprinos za 50% za legalizaciju stambene zgrade, te se oslobađa obveze plaćanja komunalnog doprinosa za sve druge objekte za koje je podnesen zahtjev za ozakonjenje (pomoćni objekti, garaže, objekti namijenjeni poljoprivrednoj proizvodnji, svi poslovni objekt i dr.). Oslobađa se od plaćanja i za legalizaciju stambene zgrade za koju je već prije izdana građevinska dozvola, a sama građevina nije izgrađena na temelju projekta.