Utorak, 02 Lipanj 2020 10:58

Potpisan ugovor o nabavi robe za opremanje Gradske knjižnice Požega vrijedan gotovo 2 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(27 glasova)

POŽEGA - Rekonstrukcija i dogradnja Gradske knjižnice i čitaonice Požega koja je počela u svibnju prošle godine zasigurno je jedan od najznačajnijih gradskih projekata. Sve je počelo davne 2006. godine i do ovih radova koštalo oko 16 milijuna kuna. Uz pomoć Ministarstva kulture, Grad Požega uložio je dodatna sredstva u iznosu od oko 7,5 milijuna kuna, kako bi, uz novi dograđeni dio, ostvario novi život knjižnice i u starom dijelu.

Projekt rekonstrukcije i dogradnje Gradske knjižnice Požega uskoro očekuje svoj završetak. Nakon što su završeni građevinski radovi na zgradi, kreće se u proces opremanja za što je danas, 1. lipnja potpisan ugovor. Naime, nakon provedenog postupka javne nabave i temeljem Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja Grad Požega i Didacta d.o.o. sklopili su Ugovor o javnoj nabavi robe za opremanje Gradske knjižnice Požega vrijedan 1.942.697,19 kuna. Sukladno Ugovoru, isporučitelj se obvezuje isporučiti te omogućiti punu funkcionalnost opreme u roku od 44 dana od dana potpisivanja ugovora.

- S ponosom mogu reći da projekt ide kraju i da će Požega će dobiti jednu od najsuvremenijih knjižnica u Hrvatskoj. Bit će to ne samo knjižnica, već društveni, kulturni centar s cijelim nizom događanja. Vjerujem da će i Požežani biti zahvalni jer u zadnje tri godine ovdje smo napravili puno. Nadam se da ćemo u najkraćem roku staviti ovu prekrasnu knjižnicu u punu funkciju te nastaviti rad na našem Gradskom muzeju i drugim projektima. Postali smo grad koji rješava svoje probleme, koji završava velike infrastrukturne objekte i daje ih na korištenje našim sugrađanima. I to projekte koji su osmišljeni i ustrojeni za 21. i 22. stoljeće, jer upravo to ovaj grad zaslužuje. - poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.