Srijeda, 16 Siječanj 2013 20:31

Najveća ulaganja u komunalnu i cestovnu infrastrukturu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PRORAČUN GRADA KUTJEVA BIT ĆE VEĆI ZA NOVA KAPITALNA ULAGANJA  -

 

KUTJEVO - Iako je na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća grada Kutjeva proračun za prošlu godinu u iznosu od 14,5 milijuna kuna rebalansom bio smanjen za dva i pol milijuna kuna, proračun za ovu godinu bit će mnogo veći, gotovo 22 milijuna kuna.

PRORACUN NIKOLIC- Iako neki misle da je proračun grada Kutjeva "prenapuhan" on to nije. Proračun je realan, a njegovo je povećanje uslijedilo jer u idućoj godini očekujemo novac za kapitalne projekte koje smo kandidirali lani. Riječ je o izgradnji kanalizacijske mreže za naselje Bektež vrijedne oko šest milijuna kuna, te izgradnji vetovačke obilaznice u iznosu oko tri i pol milijuna kuna - ističe Ivica Nikolić, gradonačelnik grada Kutjeva, pojašnjavajući kako će gotovo 17 milijuna kuna ove će godine iz proračuna grada Kutjeva biti utrošeno u podizanje komunalne, cestovne i druge infrastrukture.

Među najvećim ulaganjima u kutjevačkom kraju ove će godine biti izgradnja kanalizacijske mreže u Bektežu, vrijedne oko šest milijuna kuna te obilaznice za naselje Vetovo za koju će biti osigurano oko tri i pol milijuna kuna.

Uz to nisu zanemarena niti druga naselja. U kutjevačkom je kraju još desetak neuređenih društvenih domova. Kako bi oni bili u funkciji grad Kutjevo ove će godine za njihovo uređenje osigurati oko pola milijuna kuna.

- Treba urediti društveni dom u Gradištu, Hrnjevcu, Cigleniku i Kuli. Dio posla već je odrađen u Vetovu, Venju te u naselju Mitrovcu. Stalo nam je da svako naselje ima primjereno mjesto gdje će se ljudi moći okupljati. A da je i ljudima stalo govori i to da dio posla i sami odrađuju jer bi u protivnom sve bilo skuplje. Uz to novi asfaltni sloj dobiti će i nekoliko ulica u naseljima Vetovu i Gradištu te gradu Kutjevu - ističe dalje Nikolić, dodajući kako će se ove godine unatoč svemu, puno više raditi nego li lani.

V.Re.