Utorak, 15 Siječanj 2013 15:51

Gastro ponuda morskih i riječnih delicija

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

NAJAVLJENO POŽEŠKO VINCELOVO UZ PROJEKT RIBA HRVATSKE  -

 

NAKON OREZIVANJA TRSA UZ RIBU I TRADICIONALNI VINCELOVSKI RAŽANJ DEGUSTACIJA KVALITETNIH VINA

POŽEGA – Obrtnička komora požeško-slavonske županije u suradnji s Udruženjem obrtnika Požega, Turističkom zajednicom grada Požege i Udruženjima obrtnika primorskih, otočnih i dalmatinskih gradova organizira organiziraju projekt obilježavanja Vincelova u Požegi, uz projekte zeleno-plavo, Riba Hrvatske – jedi što vrijedi i projekt tradicionalna jela uz Vincelovo. Pokrovitelji ove manifestacije su Hrvatska obrtnička komora i grad Požega. Najavljeno je to na tiskovnoj konferenciji za subotu, 26. siječnja, na prostoru iza Gradske kuće u Požegi u vremenu od 10 do 15 sati.

Po drugi puta provođenje ovog uspješnog projekta najavili su Stipo Barukčić, predsjednik Obrtničke komore, Zdravko Ronko, požeški gradonačelnik, Slavko Rich, predsjednik Udruženja obrtnika Požega i Bruno Horvat, direktor turističkog ureda TZ grada Požege, te pozvali sve građane Požege da posjete ovu manifestaciju, te sudjeluju na svim degustacijama morskih i riječnih delicija, vincelovskog štapa i dobrih vina.

Od 10,40 sati svečano će se potpaliti Vincelovska vatra, održati ceremonija orezivanja trsova loze, te kulturno umjetnički program koji će trajati u nastavku do poslijepodne.

Na postavljenim štandovima predstavnici Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika, te ugostitelji i restorani jadranskih lokacija pripremaju jela koja će biti ponuđena na besplatnu degustaciju. Uz jela služit će se domaća vina, požeških i kutjevačkih vinara. Domaće udruženje obrtnika sa svojim ugostiteljima pripremat će šarana u rašljama i vincelovski štap s kobasicom i slaninom.

Na ovaj način obavit će se sljubljivanje morskih i riječnih specijaliteta sa našim vrhunskim vinima, te na stručnom skupu potaknuti dalji razvoj i suradnju kontinentalnih i jadranskih županija u projektu „zeleno-plavo“.